Hírek

2004.11.12. 08:07

Mégis jutott pénz az útra

A Nemzetközi Fair Play Bizottság decemberi díjkiosztó gálájára meghívót kapott Németh Károly asztaliteniszező.

Árvay Sándor

Azért részesíti elismerésben a NOB és az UNESCO által támogatott szervezet, mert a magyar bajnoki döntőben a játékvezetői ítéletet korrigálva, önmaga ellen adott meg egy pontot a hajrában, s e „csusza” jóvoltából vetélytársáé lett az aranyérem. Sokáig úgy tűnt, a kitüntető meghívás nem jelent automatikus részvételt a magyar sportoló számára, ugyanis az athéni utazás költségeit neki kellett volna előteremtenie.
– Megoldódott a probléma, a javaslattevő nemzeti sportszövetség fizeti a kiadásokat – mondta a Reggel érdeklődésére dr. Kamuti Jenő, aki 1977-ben pályafutása elismeréseként életműdíjat kapott a nemzetközi testülettől, melynek egyébként ma ő az elnöke. – A bizottságunk nem dúskál a pénzben, negyven esztendő óta alkalmazott gyakorlat, hogy mindig a díjazott versenyző országának valamely sportszervezete gondoskodik a részvétel költségeiről. Három kategóriában adunk át díjakat.
Az idén Wayne Gretzky kanadai jégkorongozó veheti át a sportszerű karrier elismeréseként a trófeát, Németh Károly pedig abban a kategóriában kap diplomát, melyben egy-egy példásan sportszerű cselekedetet kívánunk a nemzetközi közvéleménnyel megismertetni, a sportolók elé példaként állítani.

Árvay Sándor -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!