Hírek

2004.11.30. 07:24

Ma sehol nem váltanak be szemüvegvényeket

Szakács Á.

A látszerészüzletek többségében ma nem fogadják el az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szemüvegvényeit. Az optikusok ezzel tiltakoznak annak a miniszteri rendeletnek a hatályba lépése ellen, amely január 1-jétől külön tanfolyamhoz köti a szemüveg forgalmazását. Keresztúri Gábor, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke arra kéri a jogalkotót, hogy halassza el a rendelet hatályba lépését.

Azt is szeretnék, hogy a látszerészek mentesüljenek a tanfolyam elvégzésének kötelezettsége alól. Keresztúri azt is kifogásolta, hogy a szükséges képzés több hónapig tart és mintegy százezer forintba kerül. „Ráadásul a rendelet megkérdőjelezi a látszerészek eddigi, több évtizedes szakmai munkán alapuló szemüveg-készítési és -forgalmazási képességét” – tette hozzá.

 A szövetség elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben hatályba lép a rendelet, akkor az optikusok jövőre egyáltalán nem fognak vényre szemüveget készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!