Hírek

2004.11.04. 06:32

Kálvin tér, két hónap múlva

Hajléktalan vécésbácsikra számíthatunk idén téltől, vagyis kevesebben végzik szükségüket aluljárókban.

Izing Antal

A lüktető tömeg arcairól általában szinte süt, mennyire nem bírják a kamerába beszélő nyakkendős politikust. Beleértve bennünket, a sajtókoszorút. A Pénz semmiért című Dire Straits szám kísért, ahogy az arcokra kinézek. A dal lényege: nézd csak a szájtépőket. Mi pedig dolgozunk, fázunk és fáradtnak látszunk. S bennünket senki sem kérdez.

Tegnap Ikvai-Szabó Imre fővárosi (szociál)politikusra figyeltem a Kálvin téri aluljáróban. Ő ugyan híres a szövegéről, de lekötött. Háromszázmillióval többet költenek az utcalakókra idén. Illemhelyeket nyitnak, ahol megbízható hajléktalanokat alkalmaznak. Be szeretnék csalogatni az utcáról a szállókra a csöveseket, szállót nyitnak. Mi lesz ebből? – kérdezheti az olvasó. Kétkedni kötelező. A terv neve: „Jöjjön be...” Kívánom, hogy jöjjön be! Részegen vagy józanul, gazemberként vagy szentként, megfagyni nem emberi. Ezt senki sem kívánhatja embertársának. Hiszen, ki tudja. Még mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!