Hírek

2004.11.18. 05:40

„James Bond” a BKV-nál

Álriporter keresi azt a BKV-s dolgozót, aki az ombudsman elé vitte a cég visszás ügyeit. Akit felhív a titokzatos idegen, annak rövidesen olyan benyomása támad, hogy a BKV egyes vezetői tudnak a történtekről.

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="310"] Dluhopolszky László rajza
[/caption]Magát újságírónak mondó, titokzatos idegen hívogatja a BKV dolgozóit. A telefonáló lapunk munkatársára hivatkozva tesz fel kérdéseket a közlekedési vállalat munkatársainak.

Furcsamód azokat az alkalmazottakat keresi, akikről azt hiszik, hogy korábban a BKV számára igen kínos témában adtak információkat a Reggelnek. Az állítólagos újságíró, Szentesi Gergő egy bulvárlap munkatársának adja ki magát. Ám az újság főszerkesztője, azt mondja, nem dolgozik náluk ilyen nevű kolléga.

Az álriporter telefonon faggatta a BKV munkatársait. Elmondásuk szerint másnap főnökük szóban megkérte az alkalmazottakat, hogy ne álljanak szóba a nyilatkozó kollégákkal. A beosztottak összefüggést vélnek felfedezni a két dolog között.

A félelemben élő alkalmazottak szerint a BKV azt a munkatársat keresi ilyen trükkös eszközökkel, aki az ombudsman elé vitte ügyüket. Vitéz Ágnes, a BKV kommunikációs főosztályvezetője tud az álriporter felbukkanásáról. Ám, mint mondja, fogalma sincs, ki lehet az. Vitéz Ágnes cáfolta lapunk felvetését, hogy a BKV emberei készítenének telefonos interjúkat újságírók nevében. Azt is elképzelhetetlennek tartja, hogy valamelyik középvezető indított túlbuzgóságból partizánakciót az alkalmazottak lebuktatása érdekében.

Megkerestük azt a vezetőt, aki állítólag megfenyegette az álriporternek nyilatkozó alkalmazottakat. A vezető rágalomnak tartotta a felvetést. Csak ügyvédjével együtt nyilatkozna az ügyről.

A BKV-vezér fejét követeli a Fidesz-frakció

A fővárosi Fidesz-frakció arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy mondassa le Aba Botondot, a BKV vezérigazgatóját. Kupper András frakcióvezető szerint a cég vezetése ahelyett, hogy a tömegközlekedés problémáinak megoldásán fáradozna, a dolgozókat félemlíti meg. A BKV körül egyre több a botrány, vélte a politikus. Ez nem is csoda ott, ahol a dolgozók nem érdekeltek a hatékony és gazdaságos működésben. Kupper András kritikusnak nevezte a cég műszaki és gazdasági helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!