Hírek

2004.11.26. 07:14

Hírsáv

BAMA

A Canon-pályázat első fődíjasai
Egy kőbányai és egy székesfehérvári iskola igazgatója vehette át a Canon Hungária által meghirdetett, Digitális iskolákért elnevezésű közoktatási infrastruktúra-fejlesztési pályázat első fődíjait Budapesten tegnap. Az intézmények több millió forint értékű eszközt, üzemeltetési szolgáltatást és oktatást nyertek. (hkj)

Kétszázezer dolláros támogatással oktatnak
A General Electric Company Nyíló világ elnevezésű tehetséggondozó programjába az idén Hajdúböszörmény és Kisvárda egy-egy középiskolája kapcsolódott be. Az amerikai cég 200 ezer dolláros támogatásával kezdődött meg itt az üzleti ismeretek és az üzleti angol nyelv oktatása. (hkj)

EU-pénzből fizetett útfelújítás, parképítés
Európai uniós támogatással újabb milliárdos fejlesztések kaptak zöld utat a regionális operatív program döntés-előkészítő bizottságának csütörtöki ülését követően. A debreceni Bartók Béla út felújítása, valamint a polgári régészeti pihenőpark kapott támogatást. (hkj)

A Raiffeisen ingyenes eBank számlacsomagja
Szeptember elején a Raiffeisen magyarországi leányvállalata bevezette Mindennapok és Lendület néven új lakossági számlacsomagjait. A Lendület eBank sikerét jelzi: minden tizedik ügyfél az ingyenes Mobil Bankingot és a korlátlan díjmentes elektronikus átutalást magába foglaló csomagot választja. (bk)

Erőteljesen fejleszti hálózatát a Spar
A Spar saját húsüzemében megkezdődött a próbagyártás Bicskén. A több mint 150 üzlettel rendelkező hálózat jövőre 15-20 szupermarket, valamint 4-5 Interspar hipermarket nyitását tervezi.  A cég 2002-ben megvásárolta az osztrák Billa lánc 14 üzletét, tavaly pedig a 22 tagú Kaiser’s bolthálózatot. (hkj)

Emeletes vonatok gyártását tervezik
Szándéknyilatkozatot írt alá a nagy sebességű TGV vonatok gyártójaként ismertté vált Astom Transport és a Ganz Holding. Az együttműködési szándékot a MÁV elővárosi motorvonattenderre ajánlott 30 darab CORADIA Duplex emeletes vonatszerelvény gyártására rögzítették. (hkj)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!