Hírek

2004.11.27. 00:38

Eltűnt a rokonom

KERESÉS Olvasónk szeretne külföldön élő hozzátartozója nyomára bukkanni.

BAMA

Közeli rokon felkutatását vállalja a Magyar Vöröskereszt – mondta el Kucsma Jenőné, a szervezet keresőszolgálatának vezetője. Azokat az eltűnt személyeket keresik elsősorban, akiket a kérelmező a második világháború, az 1956-os forradalom vagy a hidegháború évei alatt tévesztett szem elől. Levelet kell írni a szervezetnek, amelyben közöljük a keresett rokon személyi adatait  és azt, hogy melyik országban tartózkodik. A Magyar Vöröskereszt felveszi a kapcsolatot az adott országbeli társszervezettel, akik helyben keresik az illetőt. (Például ottani telefonkönyvben és nyilvántartásokban.)

Egyedileg mérlegelik az olyan esetet, amikor valaki távolabbi hozzátartozót szeretne megtalálni. Az erős érzelmi szükséglet, a szenvedés, amit az illető hiánya okoz, indokolhatja a segítséget. (Olyankor például, ha valakinek mindenkije meghalt, és ez az egyetlen rokona maradt a világon.) A Magyar Vöröskereszt keresőszolgálatának címe: 1051 Bp., Arany János u. 31. Telefonszáma: 374-1305. Amennyiben rá tudjuk szánni a szükséges összeget, magán-keresőszolgálatokat szintén igénybe vehetünk e célra. Mindenképpen legyünk türelmesek: a keresés akár évekig tarthat.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!