Hírek

2004.11.18. 08:31

Egyensúlyban a világgal

Nappal vidéki körorvosné, aki kecskét fej, sajtot készít és gyereket nevel. Este a fővárosi színpadok kedvelt színésznője.

Konkoly Edit

– Már előző férjemmel, Trokán Péterrel és lányaimmal, Annával és Nórával is kertes házban éltünk. Nagyon élveztem, ha a saját kertünkben termett paradicsomot tehettem az asztalra. Szívesen tartottam volna csirkéket és birkákat is a ház körül, időbeosztásom azonban nem engedte.
Aztán az Elektra című rockopera forgatásán gyökeresen felfordult az élete.

[caption id="" align="alignright" width="250"] Siménfalvy Ágotával
[/caption]– Ezen a forgatáson ismertem meg második férjemet, dr. Magyar Gábort. Életemben sorsszerű Elektra alakja, hiszen Trokán Péterrel is egy Elektra-alakításom idején találkoztam.
Papadimitriu Athina egyik napról a másikra nagycsaládos anya lett, ugyanis Gábor is hozott három gyereket: Zsombort, Koppányt és Csengét.

– A férjem sokat segített abban, hogy megszokjam ezt az életformát. Sokat tud az ősmagyar szokásokról, életmódról.
A színház szerelme negyedikes gimnazista korában érintette meg Athinát. Akkor került be egy amatőr színjátszókörbe, ahonnan egyenes út vezetett a főiskolára. Egyik legkedvesebb szerepe a Budaörsi Játékszínben Melina Mercouri. A nagyszerű görög színésznő egy ideig hazája kulturális minisztere is volt. Vérátömlesztés, mondja a figuráról, olyan iszonyú mélységekig kell leásnia magában, hogy megformálja.

– Színésznőként is tudtam, sok külső tényező alakítja a sorsunkat. Azt már a birtokon tanultam meg, mennyire függünk a természettől. Sőt, másképpen érzékeljük a szelet, a hideget, a meleget, mint a városi ember. Rengeteg energiát kapok a természettől. Tervezünk az udvarra egy kemencét, ahol kenyeret is lehet sütni, szeretném azt is megtanulni. Valójában rengeteg pénzt és munkát igényel egy vidéki birtok.
Szerencsére ezektől a munkáktól töltődöm.

Papadimitriu Athina

Budapest, 1954. július 19.

1976: színészdiploma, utána

a 25. Színházba szerződött

1978–1982: a Népszínház tagja

1982–1989: a Nemzeti Színházban játszott, majd a Rock-színház művésznője

Jelenleg a Budapesti Operett Színház tagja

Drámai hősnőket is alakít, de érdekes énekhangja és mozgáskultúrája zenés darabok, musicalek főszerepeinek eljátszására is alkalmassá teszi.

Athina a férjével megteremti a maguk világát

A házaspár Tahitótfalu mellett 32 hektáron gazdálkodik. Lovakat, kecskéket, mangalicákat, baromfikat tartanak szabad körülmények között. „A városi életmódnak nincs köze a világ működéséhez – mondja dr. Magyar Gábor. – Ez a fajta civilizáció a világegyetem szempontjából úgy működik, mint egy daganat. Burjánzik, terjeszkedik, s közben korlátlanul használja fel a gazdaszervezet energiáit. Manapság csak a pénz, a gyarapodás, az anyagi jólét az érték. Ez a romboló civilizáció idővel anyagi jobblétre szenderül majd. Ebben a pusztító, természetellenes életmódban nem akarunk részt venni, inkább megteremtjük a magunk természetes léthez igazodó világát.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!