Hírek

2004.11.03. 06:16

Budapesten jövőre ismét emelkedik a csatornadíj

Mint arról már a Reggel hírt adott, jövőre várhatóan tovább nőnek a csatornadíjak. Ma már azt is tudni: mennyivel kell majd többet fizetnünk. Az idei 40 százalékos emelés után akár 25 százalékkal is nőhet a csatornadíj 2005-ben Budapesten.

Steiner K.

A Fővárosi Csatornázási Művek október 30-án zárta le jövő évi díjemelésről készült terveit, ami azonban nem jelenti azt, hogy a 25 százalékos emelés be is következik. A javaslatot a gazdasági főpolgármester-helyettes vizsgálja, mielőtt az a Fővárosi Közgyűlés elé kerülne.

Az FCSM a fejlesztésekkel indokolja a nagymértékű drágulást. A társaság egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a főváros jövő évi fejlesztési terveiről, így e nélkül kellett kiszámolnia a 2005-re esedékes áremelést. 2010-ig 240 milliárdos szennyvíztisztítási beruházást kell végrehajtani Budapesten, amelynek 60 százalékát várhatóan az Európai Unió állja, a fővárosra a fejlesztések költségének 15 százaléka – évi 8 milliárd forint – jut. A csatornadíjról várhatóan csak az év végén születik döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!