Hírek

2004.10.18. 10:53

Keresztül Budapeste

BAMA

I. kerület Gyermekfogászat A Logodi utcai és a Toldy Ferenc utcai gyermekfogászat épületei, berendezései elavultak. Az önkormányzat döntése szerint az Attila úti iskolában alakítanak ki és szerelnek fel két új rendelőt. A gyermekfogászat év végén fogadhatja
az első betegeket. (vs)

II. kerület Hosszabbítás A lakásépítéshez, -vásárláshoz és
-felújításhoz kiírt pályázat határidejét október 31-ig meghosszabbították. A lakásépítést, a lakásvásárlást és -fel-újítást, valamint a fiatal házaspárok első, saját tulajdonú lakáshoz jutását támogatja ebben a formában a kerület.

III. kerület Klavia-túra Az Óbudai Társaskör klasszikus zenét népszerűsítő sorozatában ma este Batta András zenetörténész Liszt Ferenc pályafutását idézi fel. A zongorán Nagy Péter kisebb koncerttel illusztrálja az előadást. (vs)
 
IV. kerület Egyensúly A kiadások és bevételek közötti háromszázalékos eltérés nem okozott likviditási gondot az önkormányzatnak. A 420 millió forintos többletkiadásra
a januári félmilliárdos pénzkészlet volt a fedezet. (vs)

V. kerület Szoborkiállítás Az 56-os szabadságharc lendülete címmel nyílik kiállítás ma délután a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. Frech Ottó és Gömbös László szobrászművészek tárlatát Dénes János, az 56-os munkástanács elnöke, volt országgyűlési képviselő nyitja meg. (ka)

VI. kerület Borkostoló a búcsúban. Jóval többen kijöttek volna, de az időjárás nem volt kegyes a terézvárosi búcsú  látogatóihoz.

VII. kerület Gyógymasszázs Egészségvédő terápiás módszereket ismertetnek gyógytornászok az Akácos Udvarban október 18-án 14 órától. Gyakorlati bemutatót is tartanak a gyógymasszázs és gyógytorna alapjaiból. (kg)

VIII. kerület VÁLTOZIK A KERÍTÉS Természetes kőből készül a Nap téri pihenőpark burkolata, a kerítés terveit pedig módosítják. A városképvédelmi bizottság egyébként legutóbbi ülésén támogatta a Nap tér és Losonczi tér újjáépítésére vonatkozó javaslatot. (ia)

IX. kerület NYÍLT ISKOLANAP Leendő diákjait és szüleiket várja vendégségbe az Irinyi János Környezetvédelmi Vegyészeti Szakközépiskola. Az érdeklődők ma 12 órától pillanthatnak be az intézmény mindennapos életébe. A vendégek megtudhatják, milyen képzési formák között lehet választani, bejárhatják a szaktantermeket, laborokat, műhelyeket, és majd ezek alapján hozhatják meg a döntést. (rv)

X. kerület ÉRINTETTSÉG „Egy rémálom ez a történet” fogalmaz minden kőbányai lakásba eljuttatott közleményében Andó Sándor polgármester, a brókerbotrány vétlen érintettjeként határozva meg önmagát. Közleményében elismeri, hogy az önkormányzat gazdasági bizottsága elnökeként találkozott Kulcsár Attilával, aki akkoriban a bank kapcsolattartója volt. (ia)

XI. kerület Kora esti kiállítás Október 18-án a magyar festészet napja alkalmából kiállítás nyílik a Gazdagréti Közösségi Házban, Fürjes Piroska festményeiből. A tárlatot Bojki Lajos képzőművész nyitja meg 18 órakor. A kiállítást november 9-ig naponta 16 és 24 óra között lehet megtekinteni. (tt)

XII. kerület Virágvásár Kedvezményes vásárt és ingyenes szaktanácsadást tartanak október 27. és november 2. között a polgármesteri hivatal előtt. Mécseseket, virágföldet és cserepeket is kedvezményes áron kapnak a helyszínre érkezők. (vs)

XIII. kerület Kiárusítás Az önkormányzat eladta a Petneházy u. 68. szám alatti ingatlant. A csaknem 121 millió forintos vételárat egy összegben fizeti ki az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cég. A bontási költség is a vevőt terheli. (fm)

XIV. kerület Fejlesztés Vágányfelújítás miatt október 27-ig a 62-es villamos csak a Mázsa tér és a Mexikói út között jár, a 69-es pedig nem közlekedik. (nvzs)

XV. kerület Füstgáztisztító Hat hónappal előbb, jövő nyáron adják át a korszerűsített rákospalotai égetőművet. Két kazánban már elkészültek az új füstgáztisztítók, kiépült az ideiglenes energiaellátó rendszer. A beruházás összege várhatóan nem éri el a tervezett 24 milliárd forintot. (zsp)

XVI. kerület Vitézi kör Izgalmas világot elevenít fel a rákosszentmihályi Őskultúra Alapítvány haditornacsoportja, az Ezüst Fa Vitézi Kör. Várják mindazokat, akik a kísérleti régészet, a hadihagyomány-őrzés, a kézművesség iránt érdeklődnek, s szívesen csatlakoznának a heti rendszerességű foglalkozásokhoz. (lma)

XVII. kerület Indul a prés Egy alumíniumprést helyeztek el a rákoshegyi művelődési házban, ahol bárki lappá préselheti a kiürült sörös- és üdítősdobozait. A dobozokat havonta egyszer szállítják el. (tt)

XVIII. kerület Kép, nem graffiti Hat festőművész egy százszor hatszáz centiméter hosszú faliképet festett a hét végén a Kondor Béla Közösségi Házban. (nvzs)

XIX. kerület Lakásrendelet-módosítás Az önkormányzat nem kér értékkülönbözetet azoktól, akik kisebb lakásból nagyobba költöznek. A cél, hogy a lakásbérlők fizetési lehetőségeiknek megfelelő lakásban lakjanak. (sk)

XX. kerület Közmeghallgatás Pesterzsébet önkormányzata november 4-én délután hat órakor közmeghallgatást tart a Csili Művelődési Központban. (vs)

XXI. kerület Kék Iskola Október 29-ig megtekinthető Baráz Tamás, Erős Apolka és Sipos Marica szobrászművészek kiállítása a Kék iskola Galériában. (vs)

XXII. kerület  Bérlakások Pályázatot ír ki szociális bérű bérlakásokra a Vagyonkezelő és Szolgáltató Rt. A lakások a Bíbic, a Kereszt és a Játék utcában, valamint a Nagytétényi úton találhatók.
A pályázatok október 27-ig nyújthatók be. (kg)

XXIII. kerület Befejeződött a szűrés A mozgó mammográfiás szűrőállomást négy hét alatt az érintett korosztály fele kereste fel. Jövőre ismét igénybe vehetik a kerület lakosai az ingyenes szűrővizsgálatot. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!