röplabda

2018.10.22. 09:52

Szoros meccsen győzött itthon a HÉP-Röpke SE

A HÉP-Röpke SE a FATUM-Nyíregyházát fogadta a női röplabda NB II. Keleti csoportjában. A mérkőzést 3:2-re nyerték Kása Róbert tanítványai.

Vincze Miklós

A kecskeméti lányok nagyon jól kezdtek, hiszen az első két szettet megnyerték, a harmadik játszmában azonban feltámadt a vendégcsapat, és végül sikerült is szorossá tenniük az összecsapást, Kökény Petráék azonban végül behúzták a meccset.

Kása Róbert a HÉP-Röpke SE vezetőedzője elégedett volt csapata játékával, külön kiemelte, hogy olyan megoldások is megmutatkoztak a játékukban, amit eddig nem látott. Továbbá hozzátette, hogy az első két szett a küzdeni tudás és az akarat diadala volt, és újra igazi csapatként játszottak a lányok.– Több olyan labdamenet is volt, amit vesztett helyzetből tudtunk megnyerni a szurkolók hangos ovációja közepette – fejtette ki a tréner. – A harmadik szettben nyolc ponttal meg tudott lépni az ellenfél ahonnan már nem tudtunk vissza kapaszkodni. A negyedik játszmában koncentrált játékkal újra a magunk javára fordítottuk a játék menetét, amit azonban a szett végén fontos pillanatokban több téves játékvezetői döntés is befolyásolt, így azt az ellenfél meg tudta nyerni. A meccs utolsó szettjében viszont hittel és akarattal megnyertük a mérkőzést, amihez nagyban hozzájárult a szurkolók biztatása is, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Szerintem továbbra is nekünk van az NB II.-ben a legnagyobb szurkolótáborunk, amire nagyon büszkék vagyunk – zárta a nyilatkozatát Kása Róbert.

Kökény Petra a HÉP-Röpke SE játékosa így nyilatkozott a találkozóról: – Ezen a mérkőzésen úgy érzem, hogy nagyon együtt voltunk és játékunkban éreztem az igazi csapat-összetartó erőt. A harmadik szettre viszont nagyon leültünk és ezt nem szabad megengedni magunknak.

Nyíregyháza vezetőedzője Nagy Attila elmondta, hogy tartalékos kerettel érkeztek és mindössze egy cseréje adódott a mérkőzésen, ami nem adott neki taktikai lehetőséget. – Nagyon gyengén kezdtünk, amit a hazai csapat könyörtelenül ki is használt. A döntő szettben pedig teljesen egyértelmű volt, hogy az nyert, aki jobban koncentrált – nyilatkozta a vendégek mestere.

Máté Grétam a Nyíregyháziak kapitánya is vállalkozott egy rövid értékelésre: – Játékunkban, főleg a mérkőzés elején nagy volt a hullámzás és sajnos kiütközött rajtunk a hosszú utazás hatása is. Ettől függetlenül szerintem nagyon jót játszottunk és büszke vagyok a csapatra. Sajnos ez a játék kevés volt a győzelemhez és legközelebb megpróbáljuk oda tenni magunkat a meccs végéig.

HÉP-Röpke SE–FATUM Nyíregyháza 3:2 (-16, -23, 13, 22, -11)

A kecskeméti lányok hazai pályán legközelebb november 3-án, 17 órakor lépnek pályára, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában mérkőznek, és a Békéscsabai RSE-t fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában