rögbi

2018.01.16. 13:11

Sikeres rögbitornát rendezett a KARC

Szombat délután öt általános iskola tanulói kergették nagy lelkesen a tojáslabdát a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola tornacsarnokában, az idei év első teremtornáján.

Vincze Miklós

Az ifjú rögbisek körében nem csak a bemelegítésnél volt hatalmas a lelkesedés Fotó: Erdei Krisztián

A 2018-as esztendő első kecskeméti iskolai rögbitornáján két korosztályban öt iskola kilenc csapata mérkőzött meg egymással. A lelátón helyet foglaló szép számú közönség ezúttal sem csalódott, hiszen a kis rögbis palánták ezúttal is minden erejüket beleadva, szikrázó csatákat játszottak. Az ötödik, hatodik évfolyamosok közt két csapat is veretlenül fejezte be a tornát, de míg a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata két győzelem mellett egy döntetlent ért el, addig a Kertvárosi Általános Iskola növendékeinek az egy győzelem mellé két döntetlen társult, és így be kellett érniük a második hellyel.

Az idősebbek (hetedik, nyolcadikosok) közt is két csapat zárta veretlenül a tornát. A Mátyás Király Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola csapata egyaránt két győzelemmel és két egállal zárt, sőt, a pontarányuk is megegyezett (9–5), így ebben a korosztályban két első helyezett került kihirdetésre.

A találkozók után az edzők által megválasztásra került a két legjobb női és férfi játékos. A lányok közt a móriczos Vajda Nikoletta megvédte címét, hiszen az őszi tornán is ő került megválasztásra, mellet­te a Béke Általános Iskola tanulója, Gubacsi Boglár­ka érdemelte ki az MVP címet. A fiúknál a fiatalabb korosztályban Ajtai Benjámin, a Kertvárosi iskola, míg a nagyoknál Miklós Attila, a Mátyás Király Általános Iskola tanulója érdemelte ki a torna legjobbja címet.

Köteles Péter, a Kecskeméti Atlétika és Rugby Club utánpótlás-vezetőedzője a torna értékelése során elmondta, hogy látszott a téli szünet a gyerekeken, ugyanis óriási vehemenciával vetették magukat a játékba. Arra a kérdésre, hogy miért ne féljen egy szülő elengedni rögbizni a gyermekét, a tréner kifejtette: mivel a kicsik az úgynevezett érintős rögbit játsszák, a sportág egyáltalán nem sérülésveszélyes.

Az ifjú rögbisek körében nem csak a bemelegítésnél volt hatalmas a lelkesedés Fotó: Erdei Krisztián

Az érintős rögbi lényege, hogy nem testi kontakttal állítják meg a labdás embert, azaz nem letarolják, hanem elég mindössze két kézzel, mellkasmagasság alatt megérinteni ahhoz, hogy megállítsák. Ennek tudható be, hogy ezekben a korosztályokban fiúk és lányok együtt szerepelnek.

Aki alaposabban bele szeretne kóstolni ebbe a sportágba és érdeklik a kontakt elemek is, az szerdán, azaz január 17-én kipróbálhatja magát az erre a célra, a Kada Közgazdasági Szakgimnázium tornatermébe szervezett, 17 órától 18.30-ig tartó bemutatóedzésen.

Az ifjú rögbisek körében nem csak a bemelegítésnél volt hatalmas a lelkesedés Fotó: Erdei Krisztián

A rögbitorna végeredménye

5–6. évfolyam:

1. Móricz Zsigmond Általános Iskola

2. Kertvárosi Általános Iskola

3. Béke Általános Iskola I.

4. Béke Általános Iskola II.

7–8. évfolyam:

1. Mátyás Király Általános Iskola és Móricz Zsigmond Általános Iskola I.

2. Arany János Általános Iskola

3. Móricz Zsigmond Általános Iskola II.

4. Béke Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában