kecskemét

2018.02.21. 10:56

A Neumann János Egyetem sportolói megmérkőznek a MEFOB-on

Ebben a tanévben is megrendezik a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságát (MEFOB).

Vincze Miklós

A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tanévenként meghirdeti a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságokat (MEFOB). Ezek a versenyek több célt is szolgálnak. Az elsődleges célja ezeknek természetesen az, hogy tanévenként egy-egy adott sportágban bajnokot hirdethessenek az egyetemi csapatok viadalán. Ezek a mérkőzések népszerűsítik a hallgatók körében a meghirdetett sportágakat, ugyanakkor elősegítik a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) és az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) versenyekre (Universiade, egyetemi világbajnokságok és Európa-bajnokságok) a sportolók kiválasztását.

A MEFOB-on a Neumann János egyetem három csapatsportban méretteti meg magát férfi csapattal, röplabdában, futsalban és kézilabdában. A félév szorgalmi időszaka még alig kezdődött meg, az egyetem csapatai azonban máris parkettre lépnek, hogy képviseljék a kecskeméti intézményt.

A futsal csapat kezdi meg a sort február 21-én, szerda este egy idegenbeli mérkőzéssel, a Budapesti Műszaki És Gazdaságtudományi Egyetem vendégeként.

A Neumann János egyetem röplabda csapata első alkalommal indul a MEFOB-on és a Szegedi Tudomány Egyetem csapatát látja vendégül február 22-én csütörtökön, 19 órakor a GAMF Tőrös Olga Sportcsarnokban. Erre a mérkőzésre várják szurkolóikat is. A Neumann János Egyetem MEFOB kerete: Ádám Szabolcs, Andruskó Dávid, Bosnjak Daniel, Erki Milán, Fekete Csaba József, Kecskés Sándor, Köblös Krisztián, Potz Levente, Somogyi Bence, Guzmics Richárd, Gönczi Imre, Tamasi Ákos, Varga Zoltán.

A kézilabdásaik szintén idegenben kezdenek, február 26-án, a Budapesti Corvinus Egyetem vendégeként.

Mindhárom mérkőzésnek lesz visszavágója, így mindegyik csapatot itthon is láthatják az érdeklődők, és szurkolhatnak nekik.

A selejtezők egyenes kieséses rendszerben folynak, a döntőbe, amelynek az időpontja később kerül kijelölésre, négy csapat fog bejutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában