labdarúgás

2018.08.15. 16:14

Népünnepély kerekedett az össznépi bosszúságból

Az Akasztó a Bácsalmást fogadta a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában. Káprázatos meccs kerekedett a találkozóból, tíz góllal, két mesterhármassal.

Vincze Miklós

A kiskőrösi Molnár Tamás ezzel a góllal egyenlített

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Pedig bosszankodással indult a nézők számára a vasárnap délután. Történt ugyanis, hogy a vendégcsapat négy kezdőjátékosa munkahelyi elfoglaltság miatt késett, a hazaiak azonban nagyvonalúan hajlandók voltak várni harminc percet, ennek viszont az Akasztón rendre szép számú közönség nem örült. Hanem aztán hamar kárpótolták őket, már 45 perc játék után.

A 14. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést Szabó Zsolt révén, csakhogy a 26. és a 32. perc között háromszor is válaszolt a Bácsalmás, Princz Gilbert egyszer szabadrúgásból, Hernády Márk kétszer a mezőnyből (1–3). A szurkolótábornak azonban még szinte elszomorodni sem maradt ideje, a hazaiak ugyanis ennél is rövidebb idő alatt, a 35. és a 40. perc között fordítottak 4–3-ra, Kerekes, Csoba és Szabó Zsolt révén.

Hernády Márk háromszor is betalált az Akasztó hálójába, de az is kevésnek bizonyult
Fotó: Beniczki Dávid / Petőfi Népe

A második játékrészben az akasztóiak fiatal játékosa, Szabó Zsolt harmadszor is betalált (5–3), és bár eldőlni látszott a mérkőzés, a 82. percben a bács­almási Hernády is megszerezte a harmadik gólját (5–4), így újra szoros lett a hajrá, de csak három percig, akkor ugyanis Juhász Tamás találata lezárta a meccset (6–4). A közönség nem győzte ünnepelni a csapatát, méltán, hiszen ilyen fordítást, ilyen gólzáport emberemlékezet óta nem látott. Érthető módon egyedül a vendégcsapat nem tudott örülni a spontán kialakult futballfiesztának, ahogy Hernády Márk sem a mesterhármasának.

Magas nézőszám Szabadszálláson

Jól kezdte a debütáló mérkőzését a megyei első osztályban az újonc Szabadszállás, Kiss Szabolcs révén ugyanis már a 12. percben megszerezte a vezetést, a góljának jó háromszáz néző tapsolt. Ám a Kiskőrös már az első félidőben megfordította az eredményt Molnár és Bányai révén, és ha már megszerezte a vezetést, nem is engedte ki a kezéből, sőt, Bányai Máté még egyszer betalált, így lett az eredmény 1–3. Szégyent nem vallottak a hazaiak, sőt, a nézőszámot elnézve újabb oroszlánbarlanggal gazdagodott a megye egy.

A kiskőrösi Molnár Tamás ezzel a góllal egyenlített
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Hajósról elvitte a pontokat a Mélykút

A hétvégén a megyei másodosztály Déli csoportjában is elrajtolt a bajnokság. A Hajós a Mélykútot fogadta. A hazaiak szempontjából jól indult a mérkőzés, hiszen hamar megszerezték a vezetést, és bár a vendégek még az első félidőben egalizáltak, hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok. A másodikban aztán Pilcsuk és Gyetvai révén fordított és győzött a Mélykút. – Egyenlő erők küzdelméből a vendégcsapat került ki győztesen, hozzá kell tennem, hogy nem érdemtelenül – nyilatkozta Alföl­di Albert, a hazaiak edzője.

Aladics Dániel (jobbra) és Kovács Máté harca a labdáért
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában