asztalitenisz

2018.01.16. 13:17

Nagyon örülnek az ázsiai ellenfelek elkerülésének

A selejtezőkkel ma elrajtol a 12 állomásból álló World Tour-sorozat budapesti tornája. A 150 ezer dollár összdíjazású, s ezzel magyarországi viszonylatban rekorder viadalra 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett. A BOK Sportcsarnokban az első két napon a selejtezőket és az U21-es tornát bonyolítják le, csütörtöktől kezdődnek a főtáblás küzdelmek, a döntők pedig vasárnap lesznek.

Borbély Károly

Imre Leila (szemben) a szlovén Alex Galiccal és a cseh Renata Strbíkovával mérkőzik a budapesti viadal csoportkörében Fotó: MTI

Férfi egyesben a 180 indulóból 164-nek kell selejtezőt játszania, a kvalifikációban 54 csoportot alakítottak ki a World Tour-sorozat budapesti tornáján. Női egyesben 145 játékos indul, a 129 selejtezőst 43 csoportba sorsolták be. A verseny első szakaszából férfi és női egyesben is 16 játékos csatlakozik a főtáblán kezdő 16 kiemelthez. A magyarok közül Póta Georgina, a szabadkártyás Pergel Szandra és Lakatos ­Tamás ­kiemelt.

A fővárosi viadalon három Bács-Kiskun megyei is asztalhoz áll. Két kecskeméti, Madarász Dóra és Imre Leila (mindketten a Szekszárd színeiben), illetve a soltvadkerti Ambrus Krisztina a Budapesti Erdért játékosaként. Madarásznak a csoportjában a walesi Charlotte ­Carey-vel és a cseh Aneta ­Kucerovával kell megmérkőznie a továbbjutást jelentő első helyért.

– Nem merem kijelenteni, hogy szerencsésen kaptam az ellenfeleket. Volt ugyanis, hogy jónak láttam a sorsolásom, aztán ráfaragtam. Mindkét ellenfelemet ismerem, de ez nem előny, mert ők is ismernek engem. A cseh lánnyal nagyjából egy korosztály vagyunk, sokszor játszottunk egymással az utánpótlás­éveinkben. A walesivel pedig Szekszárdon edzettem együtt. De ez nem nagy előny, mert ők is ismernek engem. A csoportkör után még van egy meccs a főtáblára kerülésért, na akkor már nagyon erős ellenfeleket kaphatunk. Ha sikerülne a főtáblára kerülni, azzal nagyon elégedett lennék – mondta Madarász Dóra, aki Pergel Szandrával az oldalán kiemeltként indul a párosok versenyében.

– Biztos pokolian nehéz mérkőzés vár ránk, látom ugyanis, hogy kik selejteznek a főtáblára kerülésért – tette hozzá Madarász, akinek az ünnepek után húzták ki mind a négy bölcsességfogát, ezért a múlt hetet tudta először végigedzeni.

Ambrus Krisztinára az ukrán Tetjana Bilenko és a brazil Jessica Yamada vár a csoportkörben.

– A brazil lányt nem nagyon ismerem, de a francia ligában játszik, tehát nem lehet rossz. Bilenkó kiváló védőjátékos és ez a stílus nekem nem nagyon fekszik. Ez lesz az év első versenye, majd kiderül, mennyire vagyok topon, hogyan tudok érvényesülni a védekező játékossal szemben – mondta Ambrus Krisztina, aki párosban a román Irina Ciobanuval karöltve mérkőzik a selejtezőben a lengyel Bajor–Kusinska duóval.

– Első ránézésre verhető ellenfelet kaptunk, de még rejtély, hogy miként tudunk ­Ciobanuval együtt játszani. Még soha nem voltunk ugyanis párban – vélekedett Ambrus.

Imre Leila (szemben) a szlovén Alex Galiccal és a cseh Renata Strbíkovával mérkőzik a budapesti viadal csoportkörében Fotó: MTI

Imre Leila a szlovén Alex Galiccal és a cseh Renata Strbíkovával néz farkasszemet a selejtezőben a felnőttek mezőnyében, míg az U21-sek közötti első fordulóban az angol Tin-Tin Hoval meccsel.

– Örülök a sorsolásnak, ismerem jól mindkét ellenfelem. Strbíkovával hasonló a technikánk, biztos, hogy jó meccset játszunk. Galiccal egy horvát tornán csaptam össze, kikaptam tőle, de már nem nagyon emlékszem magára a mérkőzésre. Szeretnék játszani két jó meccset, aztán lesz, ami lesz. Sajnos, épp vizsgaidőszakban vagyok, nem tudtam eleget készülni, de bízom benne, hogy ez nem vesz vissza a teljesítményemből. Ami pedig az U21-es ellenfelemet illeti. Tin-Tin angol kínai, nagyon kellemetlen játékos, hol én nyertem, hol ő győzött a korábbi meccseinken. Bármi lehet most is – vélekedett Imre Leila.

Azt mindhárom versenyző elmondta, hogy nagyon örül az ázsiai ellenfelek elkerülésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában