Labdarúgás

2018.09.17. 08:38

Kecskeméti LC–Hírös-ÉP 3–2: Nagy meccs kerekedett a derbiből

Kecskeméti városi rangadót vívtak a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 6. fordulóban, ugyanis a Kecskeméti LC az SC Hírös-Épet fogadta.

Vincze Miklós

Már a kezdés előtt győzött mind a két csapat, ugyanis jó ötszáz néző gyűlt össze a derbire. Nagy lendülettel kezdtek, és mezőnyfölényt alakítottak ki a hazaiak. A 12. percben a sokadik formás hazai támadás futott a pályán, Major ugratta ki a lehető legjobb ütemben egy leheletfinom előrepasszal a védők mögé belépő Bozsikot, aki rávezette a kapusra, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, Borbély csak beleérni tudott a labdába, 1–0. Négy percre rá Bozsik húzott el lendületesen a bal oldalon, vele együtt középütt még két hazai támadó is érkezett, megosztva a kapus és az egyetlen védőjátékos figyelmét, Bozsik ezt kihasználva a hosszú sarokba gurított, 2–0. Próbálkozott a vendégcsapat, ám az elképesztő sebességgel robogó hazai csapat csírájában fojtott el minden próbálkozást. Tíz perccel a második gól után bent volt a harmadik is, akkor Szűcs nézett fel a kaputól 18 méterre a balösszekötő helyén, és helyezett a bal alsó sarokba, 3–0. Két percre rá Bozsik remek passza után Pusztai lépett ki remek ütemben a védők vonala mögé, nagy ziccer volt, Borbély azonban hárítani tudott. A 31. percben Zsoldos zúdított 28 méterről hatalmas lövést Borbély kapujára, a kapus a léc alá tartó labdát bravúrral fölé ütötte. Ekkoriban úgy festett, hogy a derbi hazai gólparádé miatt unalomba fullad.

A második játékrész elején próbálkozott az SC Hírös-Ép, ám a hazai kontrák veszélyesebbnek tűntek, ekkor viszont már érezhető volt, hogy a hazai játékosok szívesen fejeznék be egyedül az akciókat, és már csak akkor keresték passzal egymást, amikor a védelem áttörhetetlenül zárult össze előttük, és ezek a – jobb híján bevállalt – passzok már rendre lesen találták a társat. A 62. percben Pusztai a félpályától indulva óriási szólót vágott ki, néhány csellel egészen a 11-es pontig eljutott, lapos helyezését azonban a vendégek hálóőre hárította. A 64. percben némileg váratlanul szépítettek a vendégek. Ronkó csinált meg két jó cselt a jobb oldalon, remek ütemben gurított középre, Király két lépésről passzolhatta a hálóba a labdát, 3–1. Egy csapásra megváltozott a játék képe, a szépítő gól után szinte azonnal mezőnyfölénybe kerültek a kék-sárgák. A 70. percben Csordás csinált meg néhány jó cselt a hazai 16-os bal oldalánál, majd éles szögből, jobb külsővel perdített a hosszú sarok irányába, labdája csak centiméterekkel ment mellé. Egy percre rá Varga ívelt be remekül a jobb oldalról, az érkező Ronkó egy pattanás után, kapásból hatalmas gólt ragasztott a hosszú sarokba, 3–2. Ezt követően óriási küzdelem alakult ki, a vendégek mindent elkövettek az egyenlítés érdekében. A 78. percben Csordás előzte meg a kapujából kilépő Meggyest a hazai ötös sarkánál, el is húzta a kapus mellett, éles szögből azonban már csak az oldalhálóba tudta lőni a labdát. Hét percre rá a vendégektől Abdouraman lőtt 18 méterről fölé. A 85. percben egy kontra során Petrik törhetett Borbély kapujába, a nyakában Köveccsel, a KCL játékosa némiképpen elhamarkodottan 20 méterről csúnyán fölé lőtt. A hátralévő időben és a jó öt percre nyúlt hosszabbításban folytatódott a hatalmas küzdelem, ám gól már nem esett, főként az első félidei teljesítményét tekintve megérdemelten győzött a hazai gárda, bár a második félidőben mutatott teljesítménye alapján az SC Hírös-Ép is pontot érdemelt volna azon a mérkőzésen, amelynek egyértelmű nyertese a közönség volt.

Kecskeméti LC–Hírös-ÉP 3–2 (3–0)

Kecskemét, 550 néző. Vezette: Vörös (Suba, Baranyi)

Kecskeméti LC: Meggyes – Csordás M., Nagy T., Horváth B.(Farkas), Major (Pusztai), Szűcs, Zsoldos, Módra, Bozsik (Petrik), Kőrös, Kovács M. (Pálnok). Edző: Bende Csaba

SC Hírös-ÉP: Borbély – Lóczi (Varga), Abrouraman, Dócs (Kövecs), Király, Stein (Ronkó), Mbengono (Laczkó), Lantos, Csordás Cs., Molnár, Horváth T. (Tóth R.). Edző: Kovrig Ákos

Gól: Bozsik 12., 16., Szűcs 24., ill. Király 64., Ronkó 72.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában