Labdarúgás

2018.06.21. 10:41

Megyei csapatképmustra, 2017–2018, tavaszi idény, 2.

Lezárultak a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A bajnokságból feljutott az NB III.-ba a Kecskeméti LC, kieső a szűkös létszám miatt – ami az idén minden bizonnyal nőni fog feljutókkal – nem volt. Összeállításunkban ki-ki megtalálhatja kedvenc csapatát, mellettük a két másodosztályú bajnokot.

Vincze Miklós

Lajosmizse, álló sor, balról: Kovács József, Móra Viktor, Rapi ­Kristóf, Fekete Gábor, Szabó Szabolcs, Árva Zsolt, Varga Ottó. Elöl: Sajó László, Kiss László, Juhász Miklós, Palotai Tamás.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

 

A Kecskeméti LC szurkolói és a szakmai stábjának a tagjai az Akasztó elleni hazai mérkőzésen vehették át a jól megérdemelt aranyérmeket és a bajnoknak járó trófeát, egy héttel azt követően, hogy Kiskunfélegyházán bebiztosították a bajnoki címet.
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Az előző években többször is bajnoki címet nyert Kiskunfélegyháza negyedik helye csalódásnak tűnhet, ám a félegyháziak a jövő építésére használták fel ezt az évet, ahhoz képest remekteljesítmény, hogy az utolsó pillanatig versenyben voltak a bronzéremért, illetve hogy kétszer is megszorongatták a bajnok Kecskemétet.

Kiskunfélegyháza, álló sor, balról: Oroszi Tibor, Vojtovics Ákos, ­Valkai Tamás, Szabó Attila, Marsa Levente, Koncz Zsolt. Elöl: ­Magony László, Huszka Milán, Tóth I. István, Kadosa Zsolt, Koncz Miklós.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A Kiskunhalas katasztrofális őszt zárt, szinte semmi nem jött össze ősszel a halasiaknak. A gárda azonban tavasszal talpra állt, szállította a szebbnél szebb eredményeket, és a teljesítményére a koronát a Kecskemét utolsó forduló­beli legyőzésével tette fel.

Kiskunhalas, álló sor, balról: Marinko Stetakovic, Simtchatcha Steve, Dordevic Slobodan, Gerner ­Dániel, Németh Imre, Borka Barnabás, Mihalkó Máté, Brindza Tamás, Csáki Róbert, Amariutei Sorin, Botka Csaba. Elöl: Gillich Balázs, Tóth Zsolt, Nna Nna Willy, Peic Gavran, Grácz Gergő, Grácz Roland, Tandari Zsolt, Ács Gergely.
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Keserves év van a Kunszállás mögött. Az ősz még viszonylag elfogadhatóra sikerült, tavasszal viszont vészesen kevés pontot gyűjtött a csapat. Közrejátszott ebben természetesen az, hogy tavasszal rendre majdnem üres kispaddal voltak kénytelenek kiállni. Volt, hogy a játékos-edző, Kertész Gábor kénytelenségből cserélte be magát – igaz, ha már beállt, remekbe szabott gólt is szerzett.

Kunszállás, álló sor, balról: Lapsánszki Tamás, Kövecs Máté, Jókai Dániel, Vincze Nándor, Kullai Alex, Kürtösi Viktor, Kertész Gábor. Elöl: Hajnal Donát, Hatvani László, Kertész Ádám, Polyák Sándor, Tóth Dávid, Rádi Zsolt.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

 

A Lajosmizse tavasszal hasonló cipőben járt, mint a Kunszállás, a bajnokság hajrájában Árva Zsolt játékos-edző nem egy fordulóban teljes felnőttkezdőcsapatot tudott volna kiállítani azokból, akik sérülés vagy eltiltás miatt nem álltak a rendelkezésére.

Lajosmizse, álló sor, balról: Kovács József, Móra Viktor, Rapi ­Kristóf, Fekete Gábor, Szabó Szabolcs, Árva Zsolt, Varga Ottó. Elöl: Sajó László, Kiss László, Juhász Miklós, Palotai Tamás.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Önmagához képest nem túl sikeres évet zárt a Soltvadkert. Egy borzasztóan ­gyenge ősz után a 9. hely nem is hangzik annyira rosszul. Ugrai ­Imre, a csapat edzője sokszor bosszankodott amiatt, hogy azok a meccsek, amelyek eldőlhettek volna ide is, oda is, rendre az ellenfél javára dőltek el.

Soltvadkert, álló sor, balról: Frittmann Patrik, Szamosi Péter, Torma ­Barnabás, Font Norbert, Bereczki Gábor, Pekker Roland, Szarka Roland, Márki Bence, Csehó-Kovács Márk. Elöl: Erdélyi Zsolt, Frei Tamás, Varga Bence, Radics Zoltán, Szalai Ádám, Csupity István.
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A másodosztályú bajnokság Északi csoportjában a Duna Aszfalt TVSE nyerte meg a bajnokságot. Az ősz első felében többször is botladoztak még, ám aztán megtáltosodott az egész gárda, és a végén a Kerekegyházával hatalmas versenyt futva szenzációs, 139–50-es gólkülönbséggel nyerték meg az aranyérmet.

Duna Aszfalt TVSE, álló sor, balról: Somodi József, Jelenfi Imre, Kovács András, Hoffmann Attila, Varga Norbert, Holecz Péter, Domonics Nándor, Káli Tibor, Tóth Tamás, Cseh Viktor, Bagi Gábor. Elöl: Czakó Kristóf, Szabó Ádám, Dóka Dávid, Ország Tamás, Kiss Viktor, Tóth Márk, Bálint Tibor, Szabó Dávid, Tóth Kristóf, Dóka Ádám, László Zsolt. Legelöl: Antal János.
Fotó: Sánta László / Petőfi Népe

A Déli csoportban is az utolsó pillanatig nyílt volt a Géderlak és a Sükösd közt a küzdelem, az utolsó mérkőzés 87. percében szerzett találat döntött a Sükösd javára.

Sükösd, álló sor, balról: Gajári József András, Matity Donát, Papp Árpád, Rácz Gergő, Tamás Károly, Koszorús Péter, Zsók József, Hornyák Tamás, Szabó Dávid, Csordás Erik, Pesti László, Szabados Miklós. Elöl: Kovács Róbert, Szabó Patrik, Berger Dénes, Tallér István, Molnár Zsolt, Bohner Zsolt, Schultz Martin, Kárpáti Krisztián, Rozsi József.
Fotó: Varsányi József / Petőfi Népe

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában