Labdarúgás

2018.06.20. 12:04

Megyei csapatképmustra, 2017–2018, tavaszi idény, 1.

Bő egy hete lezárultak a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A bajnokságból feljutott az NB III.-ba a Kecskeméti LC, kieső a szűkös létszám miatt az idén nem volt. Összeállításunkban ki-ki megtalálhatja kedvenc csapatát.

Vincze Miklós

Jánoshalma, álló sor, balról: Szabó Szilárd, Körmöczi Dominik, ­Farkas Pál, Jeszenszky Roland, Balázs Dávid, Urlauber István. Elöl: Maravic Zdravko, Jesic Aleksandar, Suknovic Dejan, Stojanovic ­Veljko, Gáspár Adrián.

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Akasztón ­aligha elégedettek az utolsó előtti hellyel. A legnagyobb bánatuk az, hogy különösen tavasszal rendkívül kevés pontot sikerült szerezniük, noha senki se focizta őket le igazán, kellemetlen vendéglátók voltak, és gyakran csak az utolsó pillanatokban úsztak el a végelszámolásnál hiányolt pontok.

Akasztó, álló sor, balról: Szrenkó István edző, Megyes Mihály, Tratter Tibor, Bende Zsolt, Juhász Tamás, Lázár Zsolt, Biber János, Szabó Attila, Nagy Ferenc, Judák László technikai vezető. Elöl: Borsik ­Dániel, Bánszki Dávid, Gyenizse Tamás, Podmaniczki Dénes, Biber Tamás, Márkus Norbert, Fésüs Dávid, ­Szabó Zsolt.
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

Bácsalmáson tavaly nyáron egy új csapat építésébe fogtak, a maximalista Vanó Sándor vezérletével. A 7. hellyel valószínűleg nem teljesen – főleg nem a vezetőedző –, ám a jövő alapjainak a lerakásával, a csapat harcosságával minden bizonnyal elégedettek.

Bácsalmás, álló sor, balról: Péter Győző, Schneider István, Rudics János, Babicz János, Sibalin ­Dániel, Illés Dániel, Jenei László, Baladin Dominik, Snyehola Ákos, Princz Gilbert, Hernády Dániel, Vanó ­Sándor. Elöl: Schneider Dániel, Koncsik Ervin, Eckert Dávid, Sőreg Dávid, Turi István, Nincsevics ­Roland, Nyúl Tamás, Ikotic Ádám.
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

A Harta lassan már hagyományosan szűk kerettel vág neki a bajnokságnak. Ez az idén is rengeteg főfájást okozott Sümegi Józsefnek, a vezetőedzőnek, aki egy nyögvenyelős őszi kezdés után huszáros tavaszt vágott ki a télen némileg megerősített kerettel.

Harta, álló sor, balról: Molnár Sándor, Mikóczi Zoltán, Péter Csaba, Márkus Lajos, Loránd ­Attila, ­Varga Milán, ­Sümegi József. Elöl: Sebastian Grecu, Kovács Zoltán, Széhn Bence, Kovács Zsolt, ­Dorogi Viktor, ­Vincze Sándor, Hauschen Erik.
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

A Jánoshalma az idény elején még ráijeszteni is képes volt a Kecskemétre, ami már önmagában nem kis dolog. Az is dicséri a keretet, hogy noha már a tavasz derekán biztossá vált az ezüstérmük, minden azt követő mérkőzésen is minden tőlük telhetőt elkövettek a győzelemért.

Jánoshalma, álló sor, balról: Szabó Szilárd, Körmöczi Dominik, ­Farkas Pál, Jeszenszky Roland, Balázs Dávid, Urlauber István. Elöl: Maravic Zdravko, Jesic Aleksandar, Suknovic Dejan, Stojanovic ­Veljko, Gáspár Adrián.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

A télen edzőváltáson átesett Kalocsa Kohány Balázs vezérletével nagyon szép tavaszt produkált. A Harta elleni hazai vereség igen rosszul esett a paprikavárosiaknak, de vívtak jóval több, a számukra kellemes meglepetést hozó mérkőzést, aminek fényében a szurkolók minden bizonnyal megbocsátották a botlást.

Kalocsa, álló sor, balról: Vatai Adrián, Salacz Attila, Busa Dávid, ­Follárdt Zoltán, Nasz Balázs, Rábóczki Richárd, Kohány ­Balázs, Pandúr Tamás, Vuits Attila, Vuits Viktor. Elöl: Szabó Valentin, ­Kollár Máté, Vass Levente, Zorván Marcell, Dostyicza Dániel, Kiss ­Dominik, Mátyás Dániel, Rácz Ferenc.
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A Kecel remek őszt produkált, a tavasz elején azonban nem akart beindulni a gépezet. Végül megemberelte magát a Kis Péter trenírozta társaság, és az utolsó fordulóban a Jánoshalma hazai pályán történt legyőzésével sikerült megelőznie a Félegyházát, így megszereznie a bronzérmet.

Kecel, álló sor, balról: Sendula József, Eifert János, Bajnok Noel, Sendula Péter, Nagy Gábor, Kerezsi Ferenc. Elöl: Vata Zalán, ­Herczeg Péter, Gazsi János, Urlauber Bence, Varga Stefano.
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A Kecskeméti LC hibátlan bajnoki bizonyítványát csak az utolsó fordulóban rontotta el a Kiskunhalas, Kecskeméten azonban emiatt csak addig bánkódtak, amíg két hétre rá ki nem sikerült vívni az NB III.-ba való feljutást.

Kecskeméti LC, álló sor, balról: Eugene Salami, Vladul Stefan, Balog Marcell, Urbán Pál, Farkas István, Mészáros Dávid. Elöl: ­Nádudvari Alex, Toricska Rajmond, Szabó Dávid, Terbe Botond, ­Fűzfa ­Gergely.
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A Kiskőrös egy gyatra őszt követően – egészen példátlan sérüléshullám sújtotta a kőrösi gárdát – tavasszal már olyan teljesítményt tett le az asztalra, ami joggal töltheti el bizakodással a szurkolóit.

Kiskőrös LC, álló sor, balról: Dulai János elnök, Ámann Márk, Füleki Antal, Kovács József, Rácz ­Dominik, Makó Zsolt, Bányai Máté, Mokrickij Viktor, Katona Arnold, Nagy Attila, Molnár Tamás, Biácsi ­Gábor, Amin Ádám, Kanyaró Péter, Agócs Kristóf, Madácsi Gábor, Lesták Márk, Rímár Péter, Somlyai ­Péter.
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában