labdarúgás

2018.08.14. 16:35

Magabiztos KTE-győzelem született a Dabas ellen

Dabason a tavalyi 6. helyezett vendége volt vasárnap a Kecskeméti TE.

Vincze Miklós

Nem kezdett rosszul a KTE, a 13. percben mégis a Dabas szerezte meg a vezetést, szabadrúgásból Fritz tekert a léc alá 16 méterről, 1–0. A gól után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a legnagyobb ismét Zámbó előtt, ám a hazai kapus menteni tudott. Nádudvari pontatlan átlövése után Tárkányi és Mészáros vívott két csatát, a dabasi támadó kétszer is jól tört befelé, de a kecskeméti hálóőr állta a sarat. Nem sokkal a szünet előtt Balog adott egy szenzációs indítást a beinduló Takácsnak, aki higgadtan kihasználta a ziccert, 1–1.

Fordulás után hamar megszerezte a vezetést a Kecskemét. Egy bal oldali szabadrúgásból Markó ívelte középre a labdát, Farkas csúsztatott a kapuba, 1–2. A gól után kézben tartotta a KTE a meccset, helyenként kifejezetten tetszetősen és gyorsan járatták a labdát. Selyem, Takács és Bagó előtt is adódott lövőhelyzet. A 79. percben aztán el is dőlt a meccs, egy mintaszerű kontra végén Takács Baloggal játszott össze, akinek forintos passzát ismét gólra váltotta, 1–3.

FC Dabas–Kecskeméti TE 1–3 (1–1)

Dabas: Scheilinger – Molnár S. (Földes, 54.), Molnár P. (Takács Kornél, 60.), Makrai, Tárkányi (Crkvenjakov, 50.), Szenes, Fitos, Erős, Csepregi, Fritz, Eördögh.

KTE: Mészáros – Bagó, Urbán, Farkas, Zámbori – Zámbó – Selyem (Nemesvári, 77.), Markó, Nádudvari, Takács Krisztofer (Tóth, 84.) – Balog (Vladul, 90.).

Gól: Fritz (13.), ill. Takács Krisztofer (36., 79.), Farkas (49.).

Szabó Tibor, a KTE edzője: – Nagyon örülünk a győzelemnek, rendkívül nehéz meccs volt. Az első félidőben technikailag akadtak gondjaink, rossz megoldásokat választottunk bizonyos szituációkban. Ez a fordulás után már sokkal gördülékenyebben ment, jó döntéseket hoztunk, ennek köszönhető az is, hogy sikerült gólokat szereznünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában