asztalitenisz

2018.01.18. 10:33

Madarász Dóra főtáblára jutott

A selejtezőkkel kedden elrajtolt a 12 állomásból álló World Tour-­sorozat budapesti tornája. A 150 ezer dollár összdíjazású, s ezzel magyarországi viszonylatban rekorder viadalra 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett.

Borbély Károly

A BOK Sportcsarnokban az első két napon a selejtezőket és az U21-es tornát bonyolítják le, mától kezdődnek a főtáblás küzdelmek, a döntők pedig vasárnap lesznek.

A Bács-Kiskun megyeiek közül először a kecskeméti Imre Leila (a Szekszárd színeiben) állt asztalhoz az U21-esek mezőnyében. Leila az angol Tin-Tin Hóval találkozott, és kapott ki tőle 3:0-ra. Imre utána a felnőttek között is ütőt fogott, a cseh Renata Strbíkovával nézett farkasszemet a selejtező első körében és 4:1-es vereséget szenvedett, majd később, a második körben a szlovén Alex Galictól is 4:1-re kapott ki, így számára véget ért a viadal.

A soltvadkerti, a Budapesti Erdért SE-ben versenyző Ambrus Krisztinára a brazil Jessica Yamada várt a csoportkört első fordulójában, míg a kecskeméti Madarász Dórára (szintén Szekszárd) a cseh Aneta Kucerová. Mindkét magyar 4:1-re nyert.

A szerdai második körben Ambrus 4:2-es vereséget szenvedett az ukrán Tetjana Bilenkótól, így nem jutott tovább a csoportjából. Madarász Dóra viszont igen, ő az úgynevezett bejátszó táblán mindkét ellenfelét megverte és bejutott a főtáblára, a

32 közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában