kosárlabda

2018.04.25. 11:31

Legutóbb alulmaradt a Messziben a vasi alakulat

A vasárnapi, Szolnok elleni bajnoki után szerdán újabb meccs vár a Kecskemétre. Az új edzővel érkező körmen­di alakulat.

Borbély Károly

A férfi élvonal­beli bajnokság középszakaszának felsőházában a KTE-Duna Aszfalt a Körmend együttesét fogadja az 5. fordulóban. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. A meccs azért is lehet érdekes mindkét fél számára, mert nagyon úgy tűnik, hogy a rájátszásban is ez a két gárda mérkőzik egymással a legjobb nyolc között.

– Valószínű, hogy a Körmend lesz majd az ellenfelünk, de addig még sok idő van – mondta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője. – Nem is szeretnénk különösebben felfedni a lapjainkat, az eddigi alaptámadásunkkal és védekezésünkkel lépünk pályára. Megpróbálunk győzni, mert hazai pályán más nem is lehet a célunk. Ez a célunk. A Körmend rossz passzban van, zsinórban öt bajnokit elbukott, köztük az ellenünk játszottat is még az alapszakaszban. De azt azért tudni kell, hogy egy tőlünk magasabban jegyzett alakulattal állunk szemben. Egy hetet pihenhettek a mérkőzésre, míg mi vasárnap a Szolnokot fogadtuk. Nekünk nehéz ilyen ritmusban játszani, pláne úgy, hogy az ellenfeleinknél szinte minden játékos azonos képességű, a cserék is tudják azt nyújtani, mint a kezdők. De sportemberek vagyunk, nem nyavalyoghatunk! Inkább azt kell néznünk, hogy a jövő építése szempontjából nagyon fontosak ezek a találkozók. Látjuk a fiatalokat éles helyzetben.

A legutóbbi bajnokin, a Szolnok ellenin például Molnár Dániel és Fülöp Bence kapott szerepet a fiatalok közül.

– Összességében elégedett vagyok mindegyik fiatallal. Törvényszerű, hogy hullámzik a játékuk, hisz ez az első szezon, amikor kisebb vagy nagyobb szerephez jutnak. Fokozatosan, türelmesen építjük be őket, mert a fiatalítást nem szabad ész nélkül csinálni. Mi más úton járunk, mint a nagy klubok. Nem tudunk vásárolni például öt légióst, hanem saját bázisból szeretnénk megoldani, hogy nekünk is hosszú és minőségi legyen a kispadunk. Ez volt korábban is a filozófiánk, és ezen nem is szeretnénk változtatni – tette hozzá Forray, aki beszélt arról is, hogy a bokasérülést szenvedő Marko Djeraszimovics felépült, vállalja a játékot, de azt még nem tudni, hány percet lehet a pályán. Illetve azt is megemlítette, hogy kíváncsian várja a találkozót, azt, hogy mivel rukkol elő az új edzővel, a ciprusi születésű szakemberrel, Antonis Constantinidesszel a vasi alakulat.

Férfi NB I/A, középszakasz, felsőház

1. Szolnok 29 24 5 2445–2175 0.914

2. Falco 29 21 8 2589–2320 0.862

3. Fehérvár 30 21 9 2421–2228 0.850

4. Körmend 29 18 11 2349–2305 0.810

5. Kecskemét 29 15 14 2256–2241 0.759

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában