Labdarúgás - megye II.

2018.09.21. 11:33

Kunbajára megy a Sükösd

Vasárnap parázs mérkőzés várható a megye kettő Déli csoportjában, az újonc létére remekül szereplő, 7. helyen álló Kunbaja a hozzá hasonlóan szintén tizenkét pontot szerzett, tavalyi bajnok, 5. helyen tanyázó Sükösdöt fogadja. Nagy Istvánnal, a kunbajai egyesület elnökével, illetve Zsók Józseffel, a Sükösd játékos-edzőjével beszélgettünk.

Vincze Miklós

Nagy István, a Kunbaja egyesületi elnöke

– Tavaly harmadikok lettek a megye háromban, aztán a feltöltési szabályt kihasználva egy osztállyal följebb neveztek. Mi volt az indíték?

– A tavalyi ellenfeleket nem lenézve, de úgy éreztük, hogy kinőttük a megye hármat. Persze, voltak nálunk jobb csapatok, de volt már nagyon sok sima mérkőzésünk, és úgy éreztük, megértünk arra, hogy magasabb osztályban próbáljuk ki magunkat.

– Jól döntöttek? Ízlik a megye kettő?

– Igen, jól, méghozzá több szempontból is. Először is a játék minősége a megye kettőben egészen más, jóval tudatosabb, jóval taktikusabb, és mint kiderült, ez nekünk fekszik. Másodsorban azért is jó döntés volt ez, mert jelentősen megnőtt, megháromszorozódott a nézőszámunk. A harmadik előnye a felsőbb osztályban való indulásnak pedig az, hogy így az utánpótlásunkat is megfelelően tudjuk foglalkoztatni, márpedig érdemes, mert van benne egy-két olyan játékos, akikről meggyőződésünk, hogy hamarosan a nagycsapatban is megállják a helyüket.

– A nyáron erősítettek?

– Erősítettünk, de nem a nyáron, hanem már télen. Érlelődött már ugyanis a szándék, hogy szeretnénk följebb lépni. Azt láttuk, hogy a 2017/18-as idényben ez nem fog sikerülni, mert a Bajaszentistván nagyon meglépett a mezőnytől, de úgy gondoltuk, hogy 2018/19-ben mindenképpen megpróbálunk feljutni. Tehát amikor kiderült, hogy nincs meg a létszám a megye kettőben, mi azonnal éltünk a feltöltési szabály adta lehetőséggel, és – mivel már korábban elkezdtük tervezni a jövőt – a keretünk is megvolt a megye kettőhöz.

– Az eddigi szerepléssel elégedettek? Mi volt a célkitűzés a rajt előtt?

– Természetesen elégedettek vagyunk, hiszen az, hogy 12 ponttal a 7. helyen állunk, óriási eredmény. Előzőleg egy kicsit tartottunk a magasabb osztálytól, látatlanban nem tudtuk, hogy hova is kellene sorolni magunkat. Az első hat forduló tapasztalatai azonban megnyugtattak minket, és most már kijelenthetem: a célunk az, hogy a középmezőnyben, és ha lehet, annak is az elején végezzünk. Most már képesnek látom magunkat erre az eredményre.

– Mire számít a hétvégén?

– A Sükösd egy nagyon komoly ellenfél, hiszen a tavalyi bajnokról beszélünk. A játékosállománya is minőségi, ezzel együtt az első hat fordulóban szinte kísértetiesen hasonló eredményeket értek el, mint mi, majdnem ugyanazokkal az ellenfelekkel szemben. Mi, ahogy mindig, most vasárnap is támadó szellemben fogunk pályára lépni, és legalább az egyik pontot szeretnénk megszerezni.

Zsók József, a Sükösd játékos-edzője

– Kicsit gyengébben muzsikál a szokottnál a csapat. Vagy ez becsapós? Hiszen végül is csak két rangadót veszítettek el.

– A legnagyobb probléma az, hogy az újabb bajnoki címmel a zsebben egy kicsit jóllakottnak tűnik a társaság. Ugyanakkor hiába is tagadnám, a nagy nyári meleg a felkészülésünkre erősen rányomta a bélyegét, a kánikulák idején gyenge volt az edzéslátogatottság, és ez azért meglátszott a rajton. Jó három hete azonban az edzéslátogatottság helyreállt, most már van jó tizennégy-tizenötös létszám, amivel már lehet valamit kezdeni, és ez sokat számít, meg is látszik a javuló teljesítményünkön. Ugyanakkor vannak problémáink, Lógó Zsoltit és Szabó Dávidot műteni kellett, így ők nem állnak a rendelkezésemre. Molnár Zsolt és Koszorús László felhagytak az aktív labdarúgással, edzésre nem járnak, de azért készenléti állapotban vannak, ha szükség van rájuk, beszállnak. Nemes Róbert három hónapra esett ki, illetve sérült a kapusunk, Gajári József is. Két rangadót valóban elbuktunk, a Dusnok és a Géderlak ellenin is látszott, hogy nem vagyunk még megfelelő állapotban, márpedig velük csak akkor vehetjük fel a versenyt, ha erőnlétileg a topon vagyunk, de azokon a meccseken még nem voltunk elég jó fizikális állapotban.

– A nyáron változott-e a keret?

– Jelentős változás nem volt, Ferenczi Máté érkezett Nagybaracskáról.

– Mi a célkitűzés a bajnokságban?

– Az idén jelentős játékerőt képvisel a Géderlak, a Mélykút, a Dusnok, a Borota, emiatt én az idény elején azt mondtam, és most is tartom, hogy az idei évben a dobogó alsó fokával is elégedett lennék. Ha tehát bronzéremmel zárnánk, én már nem lennék csalódott a bajnokság zárása után.

– Ön szerint milyen lesz a hétvégi találkozó, és mi a céljuk?

– Egy idegenlégióval jelentősen megerősített csapathoz látogatunk. Ennek ellenére győzni megyünk, ahogy minden más mérkőzésen is. Nem a kincstári optimizmus beszél belőlem, ugyanis a Borsód, de főként a múlt hétvégén a Szeremle ellen már javuló játékot mutattunk, a múlt heti volt az idény legjobb meccse a részünkről, fegyelmezettek voltunk, kevesebb volt a technikai hiba, tíz-tizenkét ziccert is kialakítottunk, azokból hármat sikerült értékesíteni. De az a fontos, hogy végre kidolgoztuk azokat a ziccereket. Úgy érzem, hogy most már elkaptuk a fonalat, ez lesz a jó irány, igyekszünk nem letérni róla. A hétvégi nagy mérkőzés lesz, a Kunbaja tele van vajdasági játékosokkal, azok soha, semmilyen helyzetben nem adják fel, tehát nagy küzdelemre számítok. És persze három pontra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában