kézilabda

2018.09.22. 12:16

Kiesettek csatája a Messzi-csarnokban

Bemutatkozik hazai pályán a női NB I/B-s bajnokság 2018/2019-es szezonjában Kecskeméti NKSE. Az élvonalból kiesett hírös városi gárda a legutóbbi szezonban szintén NB I.-es Vasast fogadja.

Borbély Károly

Hazai pályán mindenképp győzelemmel szeretne bemutatkozni Varga József

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Hogy mennyire nincs jelentősége egy felkészülési tornán játszott mérkőzés eredményének, azt jól példázza a Vasas–Szeged KKSE legutóbbi két találkozója. Az elsőn, az orosházi felkészülési tornán négy góllal legyőzte a piros-kékeket a Csongrád megyei alakulat, míg a női NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjának nyitófordulójában, múlt szombaton, tizenöt góllal jobb volt a fővárosi gárda a Tisza-partiaknál.

Az orosházi megmérettetésen a Kecskeméti NKSE is összecsapott a Vasassal, akkor 28–25-re kikapott a hírös városi együttes. Szombaton 16 órától a Messzi István Sportcsarnokban ismét találkoznak a felek, a bajnokság második fordulójában.

– Hazai pályán mindenképp győzelemmel szeretnénk bemutatkozni. A Vasas a Kecskeméttel együtt esett ki az élvonalból, már csak ezért is presztízse van a találkozónak – mondta Varga József, a KNKSE vezetőedzője. – A fővárosiak állománya hozzánk hasonló, sok fiatal és egy-két rutinosabb játékos alkotja a gárdát. Ebben a kiegyenlített bajnokságban minden pontnak jelentősége van, a fővárosiak most eggyel előttünk járnak, hisz ők nyertek az első fordulóban, míg mi ikszeltünk Orosházán – tette hozzá a szakember, aki az említett orosházi találkozó után azt mondta, hogy a végjátékban jobban kell koncentrálniuk játékosainak.

Hazai pályán mindenképp győzelemmel szeretne bemutatkozni Varga József
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

– A múlt heti meccsen két kettős emberhátrányunk volt az utolsó tíz percben, ez sok energiát kivett a játékosokból, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy lankadt a koncentráció. Ebben az időszakban a beállónk ziccert hibázott, nem lőttünk be egy hétméterest. Ha van egy ilyen periódus az első félidőben, akkor arra senki nem emlékszik, mert van idő javítani. A folytatásban azon leszünk, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe a mérkőzés végére – mondta Varga József.

Veress Zsuzsanna és Nyúl Roland az aláírás után
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában