Cselgáncs

2018.07.14. 09:14

Két bajait is neveztek az Európa-bajnokságra

A tisztes helytállás az elvárás a magyar vegyescsapattól a szerdán kezdődő Európa-bajnokságon. A válogatottban két bajai bajaiért is szoríthatunk, Végvári Martinért és Szigetvári Mercédeszért.

Borbély Károly

A bajai Végvári Martin (balra) a 73 kilósok mezőnyében szerepel az oroszországi Európa-bajnokságon

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Kilenc cselgáncsozót nevezett a magyar szövetség (MJSZ) a jövő szerdán Jekatyerinburgban először sorra kerülő vegyes csapat Európa-­bajnokságra. Az utazók között ott lesz a Mogyi-Bajai JC két sportolója is, Szigetvári Mercédesz (+70 kg) és Végvári Martin (73 kg).

Nagy András sportigazgató az MTI-nek elmondta, négy férfi és öt női versenyző kapott helyet az együttesben. Az MJSZ nem fogalmazott meg elvárásokat a fiatal gárdával szemben, a cél a tisztes helytállás a huszonegy válogatottat felvonultató mezőnyben.

A 2020-as tokiói olimpia programjába bekerült vegyescsapat-küzdelmek során három férfi és három női súlycsoportban zajlanak a meccsek. Döntetlen esetén az egyes mérkőzéseken bemutatott akciók számítanak, az ippon 10, a vazaari pedig 1 pontot ér. Ha ebben is azonosság van, akkor egy kisorsolt súlycsoport párosa küzd meg ismét egymással, aranypontos (az első értékelt akcióig tartó) lebonyolítási rendszerben.

A bajai Végvári Martin (balra) a 73 kilósok mezőnyében szerepel az oroszországi Európa-bajnokságon
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Áprilisban rendhagyó egyéni Európa-bajnokságot rendeztek Tel-Avivban, az ugyanis csupán három napig tartott, mivel a csapatversenyt már külön, az uráli városban rendezik meg. Az új torna sorsolására kedden kerül sor. A korábbi férfi-, illetve női­csapat-Eb kikerült a nemzetközi szövetség naptárából.

Az oroszországi kontinensviadal előtt a 33. Atom-kupa vár a cselgáncsozókra. Harminc ország több mint négyszáz judósának részvételével szombattól vasárnapig tart a paksiak fő versenye. A hétvégi viadalon hatvannyolc magyar – 40 férfi és 28 nő – lép tatamira a Duna-parti városban. A bajaiak közül Andrási Márton (55 kg), Andrási Gellért (55 kg), Mauks Ákos (UTE), Kőszegi Levente (Pécsi VSK), Béres Vince (60 kg) és Szigetvári Mercédesz (+78 kg) lesz ott a mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában