futsal

2018.03.21. 12:22

Kelebiai sikersztori született a sportcsarnokban

Hétfő este lezárult az idény a Kelebiai KNSK futsalcsapata számára. A kelebiaiak annak ellenére, hogy újoncként indultak a Csongrád megyei területi futsalbajnokságban – amely nevében csongrádi ugyan, de három megyét, Csongrádot, Bács-Kiskunt és Békést fedi le –, csak egyetlen lépéssel maradtak le attól, hogy osztályozót játszhassanak az NB II.-es tagságért.

Vincze Miklós

Álló sor (balról jobbra): Tóth Tamás, Brindza Tamás, Amariutei Sorin, Font Norbert, Farkas Ákos, Frittmann Patrik, Torma Barnabás, Velez Attila, dr. Farkas András, Losonczy László, Molnár László. Guggolnak: Csupity István, Gieszinger Péter, Plichta Dominik, Kátai István, Csillag Dániel, Kazi László, Grácz Gergő Fotó: Halász Ákos

Az alapszakaszban a második helyen zárt a csapat úgy, hogy mindössze két vereséget szenvedett el, mind a kettőt a szegedi FC Junior Sport ellen, az összes többi ellenfelét magabiztosan verte. Így történt ez a négycsapatos rájátszásban is, ott is csak az FC Junior tudta térdre kényszeríteni a Kelebiát. Óriási dolog ez, de vajon elégedettek-e ezzel Kelebián?

–Maximálisan elégedettek vagyunk – jelentette ki Molnár László, a kelebiai egyesület klubvezetője. – A bajnokság elindulásakor az ismeretlenbe vágtunk bele, ismeretlen terepen indultunk el, így aztán konkrét célkitűzése nem is volt a klubnak, csak annyi, hogy sikerüljön egy jó csapatot összehozni. Aztán, ahogy sorra nyertük a meccseket, ahogy egyre jobban összeállt a csapat, evés közben megjött az étvágy, és amikor látszott, hogy a bajnokságban a fő ellenfelünk a szegedi FC Junior Sport, mindent elkövettünk, hogy sikerüljön megelőznünk őket. Végül aztán, ha megvernünk nem is, de – egyedüliként – megszorongatnunk sikerült a szegedieket, és ez több, mint amiről előzőleg álmodtunk.

A kelebiai futsalcsapat egyébként öt felnőtt nagypályás klub – a megyei foci körei­ben ismert, jó nevű – játékosai­ból állt össze, a KNSK-ba ad játékost Kiskunhalas, Soltvadkert, Mélykút, Ásotthalom és természetesen Kelebia is. Arra a kérdésre, hogy az idei szereplés, egyáltalán a futsal Kelebián történt meghonosítása sikersztorinak minősít­hető-e, Molnár László habozás nélkül azt felelte, hogy hatalmas sikersztorinak.

Álló sor (balról jobbra): Tóth Tamás, Brindza Tamás, Amariutei Sorin, Font Norbert, Farkas Ákos, Frittmann Patrik, Torma Barnabás, Velez Attila, dr. Farkas András, Losonczy László, Molnár László. Guggolnak: Csupity István, Gieszinger Péter, Plichta Dominik, Kátai István, Csillag Dániel, Kazi László, Grácz Gergő Fotó: Halász Ákos

– Mindennél ékesebben mutatja, hogy mekkora sikere lett a futsalnak, hogy Bácsalmásról, Jánoshalmáról, Soltvadkertről és Kiskunhalasról is jártak hozzánk meccseket nézni. Sőt, nem is csak Kelebiára, hanem nemegyszer idegenbe is elkísérték a csapatot. Három hete a nagy havazás ellenére is rengetegen jöttek el Szegedre biztatni minket. Aztán sikersztori abból a szempontból is, hogy nagyszerű közösség kovácsolódott össze. Hétfő este tartottuk az évzáró vacsoránkat, és ott nagyon sokan elmondták, hogy mennyire hiányozni fog a bevetté vált hétfő esti program, a futsalmeccs. Az sem mellékes, hogy rengeteg sportbarátságra tettünk szert. Hétfő este például a vendégcsapatot is vendégül láttuk egy igen sikeres banketten.

Molnár László ugyanakkor kifejtette, hogy az ifjúsági csapatot sem hanyagolják el, sőt, azt fontolgatják, hogy még egy korosztályban indítanak csapatot, mivel az egyesületnél mindenkinek meggyőződése, hogy a futsal Magyarországon is nagy jövő előtt áll.

– Nagyszerű tanulóévet zártunk, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy játékosok, szurkolók, vezetők azzal váltunk el az éremosztót követő évzáró vacsorát követően, hogy ősszel folytatjuk. Mi az, hogy folytatjuk! Alig várjuk a folytatást – zárta szavait Molnár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában