kosárlabda

2018.03.23. 14:22

Jobb volt a Falco a Duna Aszfaltnál

Szerdán Szombathelyen vendégeskedett a KTE-­Duna Aszfalt első osztályú férfikosárlabda-csapata. A KTE az ősszel, hazai pályán legyőz­te a szombathelyieket, a Falco azonban ezúttal hozta a papírformát.

Vincze Miklós

Rasztko Dramicsaninon nem múlt, ő tizennyolc pontot szerzett

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Perl és Pustahvar vezérletével már rögtön az elején meglépett a Falco. A kecskemétiek nem találták a ritmust, így aztán a 7. percben, 21–10-nél időt is kért Forray Gábor, a kecskeméti lilák mestere. Az edzői szavak hatottak, az első negyed végül kilencpontos hazai előnnyel zárult. Ezt követően Djeraszimovics és Karahodzsics sokat próbálkozott ugyan, ám a folytatásban tovább őrizte magabiztos előnyét a Szombathely. A második etap derekán, 44–28-nál újabb időt kért Forray mester, Wittmann pedig technikait kapott reklamálásért. Megváltozott a játék képe, a saját fegyverét fordította a KTE a Falco ellen, gyors indításokkal sikerült zárkózniuk a kecs­keméti liláknak, így 46–35-nél már a szombathelyiek trénere, Szrecsko Szekulovics kért időt, hogy megfékezze a vendégek lendületét. A folytatásban aztán újra növelte az előnyét a Falco, a harmadik etapban már majdnem harminc pont lett a két csapat közti különbség. A negyedik negyedben mind a két csapatban pályára léphettek azok, akik máskor kevesebb lehetőséget kapnak.

Rasztko Dramicsaninon nem múlt, ő tizennyolc pontot szerzett
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bús Csaba

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–KTE-Duna Aszfalt 99–75 (30–21, 22–21, 24–15, 23–18)

Szombathely, Aréna Savaria, 2700 néző.

Vezette.: Kapitány G., Söj­töry T., Kovács N. (Páli K.).

Falco: Govens 6, Perl 20, Váradi 11/6, Pustahvar 12/9, Taylor 11. Csere: Borisov 13, Tóth N. 7, Norfleet 14/12, Dancsecs 5/3, Hódi, Kucsora.

KTE-Duna Aszfalt: Pongó 9, Thompson 9, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 18/6, Karahodzsics 8. Csere: Wittmann 11/9, Molnár M. 4, Horváth K., Blaskovits, Fülöp, Kucsera 2, Molnár D.

Kipontozódott: Pustahvar (40. perc).

– Gratulálok a Falcónak, nagyon jól játszott ma – jelentette ki a lefújást követően Forray Gábor, a kecskemétiek mestere. – Mi kihagytuk a ziccereinket, a kontrákból pedig könyörtelenül megbüntetett minket ellenfelünk. Jól elkapták a ritmust, az első negyedben extra hárompontos-sorozatot is maguk mögött tudhattak. A második játékrészben rendeztük a sorokat, védekezést váltottunk, akkoriban megszűntek a könnyű kinti góljaik. Támadásban továbbra is sokat hibáztunk, a Falco pedig ezúttal is megbüntette ezeket. A szünetben újra átbeszéltük, hogy min kéne javítani, fel is jöttünk hat pontra, de újfent hibáztunk, a Falco pedig átrohant rajtunk, onnantól kezdve nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetele. Ezen az estén igyekeztem minden játékosomnak lehetőséget adni, hiszen az egész szezonban keményen dolgoznak, a fia­talabbak is segítik az idősebbek munkáját. Ily módon tudtam nekik növelni az esélyüket arra, hogy a jövőben is kosárlabdázók lehessenek. Külön öröm a számomra, hogy egy akadémista, Kucsera Dániel, aki végig nálunk nevelkedett, kosarat is szerzett a felnőtt első osztályban, ezúton is gratulálok neki.

– A mérkőzés elején nem koncentráltunk eléggé, ezáltal a védekezésünk nem volt kellően agresszív – jelentette ki a KTE játékosa, Molnár Dániel. – Viszonylag sok üres helyzetet engedélyeztünk a Falcó­nak, amiket be is dobtak. A félidő végére hiába zárkóztunk közelebb, a szünet után álmosan kezdtük el a második félidőt, így már nem tudtunk felzárkózni. Megérdemelten győzött a hazai ­csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában