kosárlabda

2018.01.14. 21:15

Itthon tartotta a pontokat a KKC a Szolnok ellen

Egy kissé nyögvenyelősen indult a vasárnap esti mérkőzés a női kosárlabda NB II Piros csoportjában, nemhiába ódzkodott előzőleg ifjabb Tóth Viktor vezetőedző attól, hogy a Szolnok elleni meccset a kötelező győzelem kategóriába sorolja, de a második játékrészben már hengereltek a kecskeméti lányok.

Vincze Miklós

A második félidőben hengereltek a kecskeméti lányok Fotó: Bús Csaba

Két hazai, egy Rácz és egy Burján Laura tripla foglalta keretbe az első negyedet, amely nem szép játékot, hanem inkább sok hibát és küzdelmet hozott. Derekasan küzdöttek a tabellán az utolsó előtti helyen álló szolnokiak, az első negyed derekáig még vezettek is, de végül megemberelték magukat ifjabb Tóth Viktor tanítványai, és öt pontos hazai előnnyel zárták az első játékrészt.

A második negyedben is főleg a küzdelem dominált, de ekkor már lassan, de biztosan kezdtek elhúzni a kecskeméti lányok. Révész Sára fontos pillanatokban jó labdákat osztogatott, Farkas Petra a szokásos harcosságával nem ismert elveszett labdát, Burján Laura pedig újabb hárompontosokat helyezett el a vendégek kosarába, így a 17. percben először jutottak tízpontos előny fölé, a félidőre pedig tizennégy egységre nőtt a hazaiak előnye.

A második félidőben hengereltek a kecskeméti lányok Fotó: Bús Csaba

A harmadik negyed sikerült a legszorosabbra, pedig akkor már egyre jobban belelendültek a hazaiak, egyre kevesebb hibával, egyre tetszetősebben játszottak, a nézőknek nem kellett már a körmüket rágni az izgalomtól. A negyedik negyedben már örömjátéknak tapsolhattak a nézők, izgalmat már csak Kálló Dóra 35. percben történt sérülés gyanús esése keltett, kiment a bokája, de úgy fest, hogy komolyabb sérülés nélkül úszta meg az esetet. A 38. percben nőtt először húszra a különbség, végül 82–56 arányban is megérdemelten hozták a meccset, ami utólag már bőven besorolható a kötelező győzelem kategóriába.

Ifjabb Tóth Viktor: – Kellemetlen ellenfél a Szolnok. Küzdöttek, hajtottak, vetődtek, ha kellett, mi nem játszottunk igazán jól, de a csapatunk erősségét mutatja, hogy egy ilyen találkozón is, amikor önmagunkhoz képest nem játszunk igazán jól, képesek vagyunk magabiztosan nyerni. A védekezésünk megfelelő volt, ez fontos volt, támadásban viszont nagyon sok labdát elszórakoztunk, rossz döntéseket hoztunk, ezen még dolgoznunk kell.

Kecskeméti KC–Szolnoki MÁV SE 82–56 (17–12, 18–9, 17–17, 30–16)

Kecskeméti KC: Farkas, Fekete, Rácz, Révész S., Kálló. Cserék: Schlégl, Burján L., Burján B., Kurtz, Király. Vezetőedző: ifjabb Tóth Viktor

Szolnoki MÁV: Munkácsi, Kapocsi, Baczuk, Bozsó, Frank. Cserék: Lovrity, S. Nagy, Batkai, Deme, Bodó. Vezetőedző: Tóth Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában