röplabda

2018.01.20. 20:12

Hatvanhat percig bírta a MAFC

A HÉP-Kecskeméti RC a tabella 8. helyén álló MAFC-BME csapatát fogadta szombat délután a férfi röplabda bajnokság első osztályában. Sokáig meglepően jól tartották magukat a vendégek, ennek ellenére magabiztos hazai győzelem született.

Vincze Miklós

6:3-ra, majd 9:5-re húzott el a hazai csapat a mérkőzés első szettjében, a lelkes vendégek azonban nem adták föl, igyekeztek kapaszkodni. Ebbéli igyekezetük olyannyira sikerrel járt, hogy feljöttek 17:16-ra, és akkor egy remek vendégblokknak köszönhetően egyenlíteniük is sikerült. Ez volt az a pillanat, amikor időt kért a hazaiak vezetőedzője, Szasa Nedeljkovics. Ennek meg is lett az eredménye, azonnal 20:17-re elléptek Dávid Zoltánék, és bár a vendégek 21:20-ra még egyszer megközelítették a hírös városiakat, végül 25:20 arányban a hazaiaké lett az első játszma.

A második szettben 14:9-re is elhúzott a hazai gárda, a lelkes vendégek innen még sikerrel visszajöttek 16:15-re. Egészen 21:19-ig sikerült szorossá tenniük a második játékrészt, akkor azonban megrázta magát a hazai társaság, és 25:21-re megnyerte a második szettet is.

A harmadik etapban volt az első, és az egész meccs során egyetlen csere a hazaiak soraiban, Dávid Zoltánt Kunert Mátyás váltotta. A játékrész elején Gacs Dániel szerváiból zsinórban hat pontot szerezve 7:1-re elhúztak a hazaiak. A vendégek még mindig nem roppantak össze, sőt, 11:10-ig sikerült tartani a lépést a KRC-vel. Azt követően azonban a kecskemétiek egyre határozottabb játékot mutatva magabiztosan hozták az utolsó játszmát is.

HÉP-Kecskeméti RC-MAFC BME 3:0 (–20, –21, –17)

HÉP-Kecskeméti RC: Török, Kovács Zoltán, Gacs, Krupánszky, Dávid, Szabó Nándor. Liberó: Deák, csere: Kunert. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

MAFC: Eke, Kun, Bakóczy, Farkas, Posztós, Szabó Balázs. Liberó: Csépke. Cserék: Tar, Bán. Vezetőedző: Novák László

Novák László, a MAFC edzője: – Tisztességesen helytálltunk, de szettenként sajnos rendre tucatnyi ki nem kényszerített hibánk volt, ami ezen a szinten már nem megengedhető. Így is húsz fölé tudtunk kerülni a második szettben, ami dicséri a srácokat, de van még hova fejlődnünk.

Szasa Nedeljkovics: – Észre lehetett venni a játékunkon, hogy több mint egy hónapja nem játszottunk ilyen színvonalas és magas színvonalú mérkőzést, mint most a MAFC ellen. Az első két játszmában a masszív, jó MAFC produkcióra nem tudtunk a legjobb játékunkkal reagálni, de azt a két játszmát is sikerült hoznunk. A harmadik szettben némileg más felállásban kezdtünk el játszani, és az utolsó játékrészt, és azzal együtt a mérkőzést is ha nem is túlságosan jó játékkal, de magabiztosan sikerült hoznunk. A jövő héten pihenünk, 30-án pedig már következik a Pénzügyőr ellen kupameccs, hazai pályán. Akkora kell igazán felpörögnünk, a jövő héten el is utazunk Szerbiába, hogy egy igazán komoly, színvonalas meccsel melegítsünk a kupa odavágóra. Kemény lesz a február, de meggyőződésem, hogy a csapatom a tudása legjavát fogja nyújtani. Akarunk bizonyítani, a srácokon látszik, hogy várják már azokat az igazán kemény meccseket, és őszintén megmondom, jómagam is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában