Kézilabda

2018.02.24. 20:26

Háromból három a KTE eddigi tavaszi mérlege

A kecskeméti férfi kézisek péntek este a tabellán a 9. helyen álló Törökszentmiklósi KE-t fogadták, amely rendre igen kellemetlen ellenfél, Ocsovai Zsolt fiai azonban zsinórban a harmadik tavaszi mérkőzésüket is behúzták.

Vincze Miklós

Az első gólt Csuzi Milán szerezte, de a hatodik percre kétgólos előnyre tett szert a TKE (3–5), sőt, a 8. percben egy kihagyott hazai hétméterest követően 3–6 állt az eredményjelzőn. Amikor a 17. percben már 8–5-re vezettek a vendégek, a nézőkben óhatatlanul is felrémlett több őszi mérkőzés, amikor egy-egy találkozó elején rendre jelentős előnyt ajándékozott a KTE a vendégeinek, akik köszönték szépen, és azt a mérkőzés végéig meg is tartották. Mielőtt azonban lett volna idő igazán megijedni, Mazák sikeres hetesének és Horváth Viktor két gyors góljának köszönhetően másfél perc alatt egyenlítettek a hírös városiak, sőt, a 25. percben már 10–8-as hazai vezetésnek örülhettek a hazai szurkolók, végül kétgólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben végig két, három góllal vezetett a KTE, azaz megnyugtató előnyt a játékrész egyetlen szakaszában sem sikerült kiharcolnia a keményen küzdő törökszentmiklósiak ellen. 20–17-es hazai előnynél kettős emberelőnybe került a vendégcsapat, megvolt tehát az esélyük a zárkózásra, ám amikor az alatt a két perc alatt a vendégek büntetőt hibáztak, Kátai pedig betalált, már érezhető volt, hogy itt ma TKE-nek nem terem babér. Nem is termett, remek csapatjátékkal, Zaklajdának köszönhetően egy újabb klasszis kapusteljesítménnyel, a hat gólt szerzett Mazák vezérletével a harmadik tavaszi mérkőzését is megnyerték Ocsovai Zsolt fiai.

Ocsovai Zsolt, a KTE edzője: – Gratulálok a csapatomnak. Amire számítottunk, azt kaptuk, hiszen a Törökszentmiklós úgy jött ide, hogy nincs vesztenivalójuk. Azt játszották, amit tudnak, szerintem nagyszerűen ment nekik a játék, mi egy picit haloványabb teljesítmény nyújtottunk a múlt héthez képest, de nyertünk, ez a legfontosabb. Nagyon örülök a két pontnak. Dolgozunk tovább, köszönöm szépen a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kijöttek minket biztatni, és hogy a nehéz pillanatokban mellettünk álltak.

KTE-automatika.hu–Törökszentmiklósi KE 23–20 (12–10)

Kecskemét, 500 néző, vezette Kovács I., Péli.

KTE: Zaklajda – Szamos 4, Kátai 4, Burik, Bujdosó 1, Csuzi, Horváth A. Cserék: Balogh – Mazák 6, Horváth V. 4, Petrik-Varga 3, Szrnka. Edző: Ocsovai Zsolt.

Kiállítások: 10 illetve 8 perc.

Hétméteresek: 7/4, illetve 4/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában