labdarúgás

2018.08.13. 10:39

Gólparádé született Akasztón

A kupában az elmúlt hétvégén jól kezdő Akasztó a Bácsalmás együttesét fogadta a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság nyitófordulójában. Nem akármilyen mérkőzés kerekedett a találkozóból, amelyen nem elég, hogy a győztes csapat hat gólt szerzett, de a vesztes is szerzett négyet.

Vincze Miklós

A 14. percben szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak jó húsz méterrel a kaputól, a megítélt pontrúgást Szabó Zsolt a jobb alsóba lőtte, 1–0, aztán egy szép összjáték után a 18. percben Kudron beadása után Csoba centikkel lőtt mellé. A 20. percben a vendégek jutottak szabadrúgáshoz, Princz Gilbert lőtt mesteri módon a bal felsőbe, 1–1. Két percre rá Hernády eresztett el egy kapáslövést a tizenhatos sarkáról, a laszti a bal kapufa érintésével landolt a hálóban, 1–2. A 30. percben újra Kudron és Csoba játszott össze, Csoba ezúttal a kijövő kapusba lőtte a labdát. A 32. percben újra Hernády Márk volt eredményes. Üresen kapott egy labdát, amelyet a kijövő haza hálóőr mellett szépen el is lőtt 1–3. Ezt követően hat perc alatt fordítottak a hazaiak. Előbb a 34. percben Kerekes Márk lőtte ki a jobb felsőt 2–3. Egy percre rá Csoba szerzett labdát a vendégek térfelén, majd a kapus mellett elgurította a pettyest, amit végül Palla Lajos sodort a kapuba, 3–3. Ezek után a 43. percben a meccs legszebb jelenete játszódott le. Kerekes szerzett labdát a középpályán egy csel után passzolt Csobához, aki önzetlenül Szabó Zsolthoz passzolt, aki a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba, 4–3.

A második játékrészben az 54. percben Szabó Zsolt iramodott meg saját térfeléről, egy védőről szerencsésen visszapattant hozzá a labda, így ajtó-ablak ziccerbe került, és újra elgurított a vendég hálóőr mellett, 5–3. Ezt követően kicsit leült a mérkőzés, de az utolsó tíz percre maradt még egy gólváltás. Előbb a 82. percben egy szöglet utáni kavarodás után került Hernádyhoz a labda, Hernády megpattanó lövése a hazai hálóban kötött ki, 5–4. Két percre rá a csereként beálló Biber János passza után a szintén csereként beálló Juhász Tamás talált be, 6–4.

Rég láttak ilyen mozgalmas, gólgazdag mérkőzést Akasztón, amelyen két mesterhármas is született, a hazaiaknál Szabó Zsolt, míg a vendégeknél Hernády Márk volt háromszor eredményes.

Akasztó–Bácsalmás 6–4 (4–3)

Akasztó, 350 néző, vezette: Szűcs Gábor (Katona György, Tóth István).

Akasztó: Németh – Bánszki, Turancsik, Tratter, Megyes, Kerekes (Biber J., 84.), Szabó Zs., Kudron (Lázár Zs., 78.), Csoba (Nagy F., 89.), Palla (Juhász, 62.), Kósa. Edző: Szrenkó István.

Bácsalmás: Eckert – Princz, Knap, Ivkovic, Baladin (Schnei­der, 62.), Hernády, Vuckovic, Snyehola (Ikotic, 73.), Sibalin, Sőreg, Jenei (Posa, 73.) Edző: Vanó Sándor).

Gól: Szabó Zs. 14., 40., 54., Kerekes 34., Palla 35., Juhász 85., illetve Princz 26., Hernády 28., 32., 82.

Sárga lap: Palla 39., Bánszki 57., Turancsik 70., Csoba 75., illetve Princz 35., Jenei 46., Ivkovic 77., Eckert 85.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában