birkózás

2018.09.22. 12:02

Farkas Rajmund szőnyegre lép a vb-n

Az eddigi nevezések alapján minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságát rendezik október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában, ahol 101 ország 910 versenyzője biztosan indul.

Borbély Károly

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) jelentős pénzdíjban részesíti azokat a hazai birkózókat, akik az első ötben végeznek. A világbajnoki címért nettó nyolcmillió forint jár, a második helyezett négy-, a harmadik három-, az ötödik pedig egymillió forintot kap – hangzott el a szövetség tegnapi sajtótájékoztatóján, ahol Komáromi Tibor szakmai alelnök kihirdette a vb-n induló magyar csapatot, melyben a 2012-es londoni olimpián 74 kilóban bronzérmes Hatos Gábor is szerepel. A világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes birkózó a 2014-es vb óta nem szerepelt a válogatottban világversenyen.

A legjobbak között találunk Bács-Kiskun megyei versenyzőt is: a szabadfogásúak mezőnyében indul a Kecskeméti TE-ből Farkas Rajmund (57 kg), illetve ott lehet még a hírös városi csapatból a kiskőrösi nevelésű Bognár Erika (59 kg), ha a jövő heti válogatón legyőzi Dollák Tamarát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában