Kunlun Fight

2018.10.19. 11:04

Élete lehetősége előtt áll Vidákovics Patrik

Az érsekcsanádi illetőségű, 26 éves, a pályáját jelenleg Thaiföldön egyengető, kétszeres K1-es amatőr világbajnok, Vidákovics Patrik most szombaton mutatkozhat be a világ egyik legnagyobb kick-box rendezvényén, a Kunlun Fighton. Fontos ugródeszka lehet ez Patrik számára.

Vincze Miklós

Az érsekcsanádi Vidákovics már tíz éve foglalkozik kick-boxszal, a keceli Bács-Team színeiben edzett és versenyzett, de több más egyesületnél is edzett, járta az országot, hogy minél több helyről tanuljon. Fél évvel ezelőtt kiment Thaiföldre, a neves Phuket Top Teamhez.

– Magyarországon nem lehet a kick-boxból megélni, márpedig én minden időmet a sportra akartam szánni. A korábbi edzőm barátja felajánlotta, hogy kapcsolatai révén segít kijutni Thaiföldre, a neves Phuket Top Teamhez. Szó nélkül elfogadtam az ajánlatot, hogy valóra tudjam váltani az álmaimat – jelentette ki kiutazása előtt Vidákovics Patrik. – Jól döntöttem, ez a klub több sportággal is foglalkozik, a szakmában a leginkább elismert edzőket foglalkoztatja, és rengeteg, a világszínvonalat képviselő csapattársam van, no meg a klub jó kapcsolatokkal is rendelkezik – indokolta döntésének helyes voltát egy nappal a nagy mérkőzése előtt a versenyző.

Megérkezését követően egyéves szerződést kötött a klubbal. Az idei év áprilisa óta már négy mérkőzést vívott meg, ebből hármat KO-val hozott. Elindult muay-thai kategóriában is, de a fő sportága, amelyben a legmagasabb szint elérését tűzte ki célként maga elé, a kick-box. Májusban Kína egyik nagyobb show-ján, a WLF-en szerepelhetett, ahol a nála jóval magasabban jegyzett Liu Dichangtől kapott ki pontozással. A veresége ellenére nem vallott szégyent, erre ékes bizonyíték, hogy júliusban újra meghívták ugyanerre a rendezvényre, és ezúttal már az első menetben kétszer KO-zta kínai ellenfelét, Xu Yuan Gingt.

Szeptemberben a helyi stadionban, muay-thai kategóriában mérkőzött meg egy iráni harcossal a Bangla bajnoki övért. Azt a mérkőzést is sikerült rövidre zárnia, ugyanis már az első menetben győzött, technikai KO-val.

Vidákovics élete nagy lehetősége előtt áll, meghívták ugyanis a világ egyik legnevesebb kick-box gálájára, a Kunlunra. Szombaton vívja debütáló mérkőzését a sportág egyik csúcsfórumán, ráadásul új súlycsoportban. Kiutazásakor még 82 kilogrammban indult, most viszont már 75 kilogrammban száll harcba. A szombati mérkőzése fontos ugródeszka lehet, amennyiben ugyanis sikerrel vívja meg a csatát, illetve jó mérkőzést vív, bekerülhet a legnagyobb nevek közé.

A Kunlun Fight a sportág egyik kitörési pontja

A Kunlun Fight nevű kínai kick-box rendezvény a 2014-es esztendőben indult diadalmas hódító útjára, és mára már a világ egyik legnagyobb kínai kick-box viadalának tartják. A mérkőzéseket egy kínai országos és megannyi helyi csatorna is egyenesben közvetíti. Az első Kunlun Fightot 2014. január 25-én, a Thaiföldi Pattayában rendezték. Azóta évente több mint húsz versenyt rendez a Kunlun Fight.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában