kosárlabda

2018.03.21. 13:14

Élcsapathoz mennek

Egyértelműen a házigazda Falco a KTE elleni találkozó esélyese. A hírös városiak ugyanakkor szeretnék kihasználni, hogy a teher a vasi gárda vállát nyomja.

Borbély Károly

Karahodzsics Kemal (labdával) nagy harcos, igazi csapatember Fotó: Bús Csaba

Hosszú útra kelt szerda reggel a KTE-Duna Aszfalt férficsapata. A gárda Szombathely felé vette az irányt, hogy 18.30 órától megmérkőzzön a Falcóval az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának 25. fordulójában.

– Ennek a szezonnak az egyik topcsapata a Falco, ráadásul ebben a szezonban eddig bevehetetlen az Arena Sava­ria – mondta Forray Gábor, a Kecskemét vezetőedzője. – Egyértelműen a házigazdák az esélyesek, viszont mi már bemutattunk néhány bravúrt. Úgy utazunk, hogy nyerni szeretnénk. Az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, ezt akár a magunk javára is fordíthatjuk. Kérdés, hogy mennyire tudunk csapatként védekezni és támadni. Ha előre és hátra együtt megyünk, és ez párosul egy nagyon agresszív védekezéssel, valamint egy jó dobóformával, akkor lehet egy szoros meccs, és akár nyerhetünk is. De ha fegyelmezetlenek leszünk, akkor semmi esélyünk nincs. Az előző forduló is bizonyította, hogy a mostani idény egy igazi flúgos futam, bárki győzhet bárhol. Bízunk magunkban, és a minket a világ végére is elkísérő lelkes szurkolóinkban.

Karahodzsics Kemal (labdával) nagy harcos, igazi csapatember Fotó: Bús Csaba

Az előző forduló történéseihez tartozik, hogy a Szolnok elleni Magyar Kupa-mérkőzésen térdsérülést szenvedő Karahodzsics Kemal fantasztikusan játszott a Kaposvár elleni, 82–68-ra megnyert meccsen. A szerb–magyar center 28 perc alatt 18 ponttal, 11 lepattanóval, 1 gólpasszal, valamint 3 beütött és 2 kiharcolt faulttal (30 VAL) vette ki a részét a hírös városiak sikeréből.

– A Jászberény és az Atom elleni vesztes meccsen lehetett látni, hogy nincs tökéletes állapotban. Kemal igazi sportember, nagy csapatember, persze hogy vállalta a játékot, de a térde gátolta a megfelelő mozgásban. A somogyiakkal szembeni volt az első mérkőzés a sérülése óta, hogy a régi formájában lépett pályára. A találkozó előtt az edzésmunkája is százszázalékos volt, és ez nagyon fontos. Nincsenek ugyanis csodák, csak akkor tud valaki jól teljesíteni, ha rendesen készül – tette hozzá Forray.

A 25. forduló további párosításai (mindegyik szerda): ASE–Körmend, Szeged–Kapos­vár, ZTE–PVSK, mindegyik 18 órakor. Alba–MAFC, DEAC–Szolnok, mindkettő 18.30 órakor. Sopron–Jászberényi KSE, 19 órakor.

Elkészült a 3×3-as Eb-selejtezők beosztása

A FIBA (Nemzetközi Kosárlabda-­szövetség) 3×3 elkészítette a 2018-as Europe Cup (Európa-­bajnokság) selejtezőinek beosztását. A kvalifikációra 27 női és 32 férfiválogatott nevezése érkezett be. Az EC-selejtezőket Escaldes-Engordany-ban (Andorra), Poitiers-ben (Francia­ország) és Konstancában (Románia) rendezik. Az idén mind a női, mind a férfiválogatott Andorrában küzd a továbbjutásért, mégpedig június 23-24-én. Csirke Ferenc férficsapata Szlovéniával, Ukrajnával, Hollandiá­val, Andorrával, Csehországgal, Svájccal és Görögországgal küzd meg a 3 továbbjutó helyért, míg Károlyi Andrea lányainak Olaszország, Andorra, Spanyolország, Lettország, Észtország, Szerbia, Azerbajdzsán és Görögország jutott. Innen a 4 legjobb csapat jut ki a bukaresti Europe Cup-ra, amely 2018. szeptember 14. és 16. között kerül megrendezésre. A selejtezők pontos csoportbeosztását az április 1-jei ranglista alapján készíti el a FIBA 3×3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában