röplabda

2018.10.20. 11:01

Dunaújvárosban is győzött, továbbra is hibátlan a Kecskeméti RC

A férfi röplabda NB I. harmadik fordulójában Dávid Zoltán és két győzelemmel a tabellán éllovas fiai Dunaújvárosba látogattak. A B-csoport péntek esti mérkőzését a hírös város legénység magabiztosan, 3:0 arányban megnyerte.

Vincze Miklós

A vendégek két győzelemmel, míg a hazaiak két vereséggel kezdték a szezont, így a találkozó esélyesének Dávid Zoltán tanítványai számítottak. A hazaiak trénere, Tomanóczy Tibor abban bízott, hogy fiataljai megpróbálják nagy küzdelemre késztetni ellenfelüket.

Az összecsapás legelején megpróbálták felvenni a ritmust a hazaiak, ez 4-7-es állásig úgy, ahogy sikerült, aztán két nyitáshiba után megléptek a vendégek (5–10). Tomanóczy Tibor időkérése után szép pontokat szerezve csökkent a különbség (10–12), majd egyenlítésnek is örülhettek a Duna-partiak (12–12). Sőt, még a vezetést is sikerült átvenniük (14–13), ekkor azonban ennél a pontszámnál beragadtak, így ismét futhattak az eredmény után (14–18). A végjátékban már nem volt elég átütő erő, míg a Kecskemét szép pontokat szerezve behúzta a szettet (19–25).

Kiváló sáncolásaiknak köszönhetően a második szettnek már az elején megléptek Dávid Zoltán tanítványai (0–3), majd szép labdamenetek után hazai pontok következtek (6–8). A folytatásban Pesti Marcell nyitásai ültek (10–17), és végül nagy különbséggel nyert a Kecskemét (14–25).

A harmadik szett igazi meglepetést hozott, hiszen a Dunaferr nagyszerű játékkal megszerezte, majd meg is tartotta a vezetést (5–3). A folytatásban továbbra is a hazaiak domináltak (9–5), ekkor azonban túlságosan belelkesedtek a fiatalok, elragadta őket a hév, és ezt azonnal ki is használták a vendégek. Még egyszer visszavették a hazaiak a vezetést, és 16–14-ig meg is tartották. Az egyre hevesebb, egyre heroikusabb küzdelemben a hírös városiak egyenlítettek (16–16), majd a vezetést is átvették (18–19). A játék vége még tartogatott izgalmas labdameneteket, végül azonban érvényesült a papírforma (21–25).

Dunaferr SE – Kecskeméti RC 0:3 (–19, –14, –21)

Dunaújváros, 200 néző. V.: Mezei, Szabó P.

Dunaferr SE: Csizmadia, Laczi 6, Móró 3, Matyiák 14, Iván B. 3, Tomanóczy B. 3. Csere: Sárközi (liberó), Balázs B., Mihucz, Majoros, Iván G. 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Kecskeméti RC: Amarildo 1, Krupánszki 11, Szabó M. 4, Pesti 20, Isaias 14, Gacs 10. Csere: Deák (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Tomanóczy Tibor: – Ez a mérkőzés már egy fokkal jobb volt, mint az előzőek, amiért dicséret illet mindenkit. Azt azonban meg kell tanulnunk, hogy hogyan kell átlépnünk az árnyékunkat, és el kell hinnünk, hogy győzni tudunk. Voltak hibáink, melyekből tanulnunk kell, de a részsikereknek is nagyon kell örülnünk.

Dávid Zoltán: – Az történt, amit vártam. Nehéz meccs volt a fiatal Dunaújváros ellen, ügyesen játszottak, jó napot fogtak ki. A harmadik szettre magunkra húztuk őket, de összességében végig a mi akaratunk érvényesült a pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában