Röplabda

2018.02.20. 10:35

A csatát elvesztette a KRC, a háborút még nem

Örökrangadóhoz méltó, öt szettes csatát hozott hétfő este a HÉP Kecskeméti RC vendégjátéka a Fino Kaposvár otthonában, a férfi röplabda NB I. hétfő esti mérkőzésén. Az óriási csata csak a rövidített játékrészben dőlt el, 14:14-es állás után, a Somogy megyeiek javára.

Vincze Miklós

HÉP-KRC - Fino Kaposvár Férfi Röplabda NB/I Messzi István Sportcsarnok

Az első két játszmát a címvédő nyerte, innen egyenlítettek a vendégek, a győzelem sorsa így a mindent eldöntő, ötödik, rövidített játékrészben dőlt el – 14:14 után a Demeter-legénység javára.

Nem csak a múlt és a presztízs kötelezte a két csapatot, ugyanis a forduló rangadóján az alapszakasz második helye volt a tét. A kecskemétiek soraiban ex-kaposváriak akartak mindenáron bizonyítani. A kaposváriak igyekeztek élni a hazai pálya adta előnnyel. Az első és a második szettben a somogyiak irányítottak, a válogatott feladó, Keen Cameron nem csak elsőrangúan irányította társait, hanem a hatásos nyitásokból is kivette a részét, az első két játszmát viszonylag simán hozták a hazaiak. A hírös városiak azonban 2:0-s állásnál sem adták fel, és előbb szépítettek, majd a ponterős átló, Kovács és a két szélső, Dávid és Krupánszki jóvoltából az egyenlítés is összejött. A fordulatos záró játékrészben tovább fokozódtak az izgalmak: hiába vezetett már 12:9-re a Fino, és volt több szett- és mérkőzéslabdája, a Kecskemét 14:14-nél befogta ellenfelét. Ezt követően azonban újra a házigazda került előnybe, és végül a végig kiemelkedően teljesítő Nagy József szervája tett pontot tett a száztíz perces ütközet végére.

Demeter György: – Az első két játszmában idegesen játszott a Kecskemét, a folytatásban viszont mi voltunk feszültek. Felpuhultak a nyitásaink, ellenfelünk pedig kihasználta a megingásainkat. Az ötödik szettben a szerencse döntött, és a két, azonos képességű csapat csatájából végül mi kerültünk ki győztesen.

Sasa Nedeljkovic: – Az első és a második szettben alaposan megnehezítette a dolgunkat a Kaposvár a nyitásaival. Tudom, úgy néz ki, hogy vereség után savanyú a szőlő, de abban az időszakban sem voltak rosszak a nyitásfogadásaink, csak éppen több mint tizenöt jó nyitásfogadásunk a plafonra pattant. A Kaposvár hozzá van szokva az alacsony mennyezethez, mi nem, így sok fogható szervát veszítettünk. De nem erre akarom én fogni az első két szett elveszítését, hiszen a mérkőzés azon szakaszában nagyon sok hibával játszottunk, a Kaposvár viszont annál pontosabban, lendületesebben. A folytatásban összeszedtük magunkat, akkor a legjobb játékunkat hoztuk, meg is volt a lehetőségünk a megnyerésére, 14:14 után azonban két hiba – a labda ismét két fogadott szerva után érintette a plafont – megpecsételte a sorsunkat. Sajnálom, de semmi nem dőlt el. Tudjuk, mire vagyunk képesek, legközelebb még nagyobb küzdelemre késztetjük az otthonában is a Kaposvárt.

Fino Kaposvár SE–HÉP Kecskeméti RC 3:2 (20, 21, -18, -21, 14)

Kaposvár, 400 néző. V.: Adler, Mezei.

Kaposvár: Horváth K. 10, Vajda 8, Keen 13, Nikolov 15, Nagy J. 18, Kalmár 8. Csere: Pápai, Kiss M. (liberók), Bögöly 4. Vezetőedző: Demeter György.

Kecskemét: Kovács Z. 20, Dávid Z. 16, Gacs 4, Török R. 5, Krupánszki 16, Szabó M. 11. Csere: Deák (liberó), Török Sz. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 16:8, 21:13. II. játszma: 8:4, 16:10, 21:18. III. játszma: 4:8, 9:16, 16:21. IV. játszma: 3:8, 14:16, 20:21. V. játszma: 5:3, 10:9, 12:9, 14:13.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában