birkózás

2018.03.22. 16:30

Csapatban élen van a Félegyháza

Megnyerték az összesített csapatversenyt a félegyházi fiatalok, akik közül Szabó Szonja közel áll ahhoz, hogy ott legyen a júniusi serdülő-­Európa-bajnokságon.

Vajda Piroska

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az elmúlt három hétvégén megrendezett diák és serdülő magyar bajnokságokon. Összesen három arany-, három ezüst- és kettő bronzérem mellet hat további pontszerző helyet is sikerült szerezniük – tájékoztatta lapunkat Szabó József edző. Elmondta, előbb a fiúk kötöttfogású versenyei zajlottak Tatabányán és Zalaegerszegen. Az 58 kilogrammos Czakó Zoltán minden ellenfelét legyőzve lett magyar bajnoki cím birtokosa. Borto Dominik szintén remekül birkózva nyert ezüstérmet az 54 kilósok között. Bátyai Dorián (63 kg) bronzérmes, míg Páli Gergő (32 kg) 5. lett – részletezte Szabó József. Hozzátette: a lányok Pestszentimrén küzdöttek, méghozzá nagy sikerekkel. Kiss Viktória (66 kg) hatodik, Bene Ivett (31 kg) és Páli Éva (40 kg) ötödik, Nagy Zita (33 kg) és Tapodi Rebeka (46 kg) negyedik helyen végzett. Az 56 kilósok között két félegyházi versenyző is nevezett, közülük Termol Tamaráé lett a bronz-, Kiss Henriettáé pedig az ezüstérem. A 60 kilogrammosok mezőnyében az ezüstérem Tapodi Zsófia nyakába került.

A lányok közül ketten tudták megszerezni a magyar bajnoki címet: Varga Bernadett Napsugár (37 kg) és Szabó Szonja (42 kg).

Két válogatóverseny után a ranglistát Szonja vezeti, így nagyon közel áll ahhoz, hogy ott legyen a júniusi serdülő-­Európa-bajnokságon.

Az egyéni eredmények alapján az összesített csapatversenyben (53 szakosztály közül) végzett az élen Kiskunfélegyháza, megelőzve a Csepel és az SMTK csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában