kézilabda

2018.04.21. 08:14

Bennmaradásért küzd a kecskeméti alakulat

A Siófok a Kisvárdával szembeni sikerrel hangolt a Kecskemét elleni bajnokira, míg a hírös városiak az MTK otthonában elszenvedett vereséggel a hátuk mögött várják a Balaton-partiak elleni mérkőzést.

Borbély Károly

Deáki Dóra (labdával) azt szeretné, ha megszorongatnák a Siófokot szombat este a kecskeméti csarnokban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Csütörtökön bravúros győzelmet aratott a Békéscsaba a Budaörs vendégeként. A 25–26-ra végződött találkozó után a viharsarkiak elmozdultak a női NB I.-es tabella kieső helyéről, a Hufbau-­Akker Kecskeméti NKSE viszont oda került. A hírös városiak szombaton, a 21. fordulóban, 17 órától a Siófokot fogadják a Messzi István Sportcsarnokban.

– A Siófok nagyon jó erőkből áll. Harcolunk tovább a bennmaradásért, ezért el szeretnénk kapni itthon a Siófokot – mondta csapata közösségi oldalán Marosán György, a KNKSE vezetőedzője. – Hallani, hogy vannak sérültjeik a Balaton-partiaknak, de mi úgy készülünk, hogy teljes csapattal érkeznek. Fontos lesz, hogy miként tudunk védekezni a két remek beállósukkal szemben. Extázisban kell kézilabdáznunk szombaton.

Deáki Dóra, a kecskemétiek balátlövője így várja a somogyiak elleni meccset: – Szeretnénk kihozni magunkból a maximumot és javítani az eddigi eredményünkön. A Siófok jobb csapatnak mondható, de küzdeni fogunk, és reméljük, megszorongatjuk őket.

Siófoki oldalról a csapat vezetőedzője, Lars Rasmussen nyilatkozott az együttes hivatalos honlapján a mérkőzés kapcsán: – A Kisvárda elleni győzelem jót tett a lelkünknek. Nem volt egy szép mérkőzés, de ezekből a kiszenvedett sikerekből sok erőt lehet meríteni. A Kecskemét azért küzd, hogy kiharcolja a bennmaradást az első osztályban. Tiszteljük őket, de úgy gondolom, hogy számunkra kötelező a két pont megszerzése. A lányok heti edzésmunkája kiváló volt, jó a hangulat az öltözőben. A hétvégén győzni fogunk és utána készülünk a Vác elleni hazai rangadóra.

Deáki Dóra (labdával) azt szeretné, ha megszorongatnák a Siófokot szombat este a kecskeméti csarnokban
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bús Csaba

A 21. forduló további programja, péntek: DVSC-TVP–DKKA. Szombat: FTC-Rail Cargo Hungaria–Érd, 15 órakor. Alba Fehérvár KC–Vasas SC, 17 órakor. Kisvárda Master Good SE–Győri Audi ETO KC, GVM Europe-Vác–MTK Budapest, mindkettő 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában