Baja

2018.02.22. 13:17

A bajai Novák István magyar bajnok lett latin táncban

Novák István latin táncok kategóriában magyar bajnok lett az ifjúsági Táncsport Magyar Bajnokságon, párjával, Sebesi Daniellával.

Maksa Balázs

A 19 éves bajai születésű Novák István, a Stúdió 2000-ben kezdett táncolni. A táncszenvedélye miatt Kistelekre költözött, ahol az egyetlen magyar világ- és Európa-bajnok Törökgyörgy Melinda és a többszörös szlovén világ- és Európa-bajnok Andrej Skufca irányításával készülnek párjával a versenyekre a ProArt táncstúdió színeiben.

A 17 éves Fejér megyei Sebesi Daniella tíztánc kategóriában kezdett táncolni, azonban az utóbbi másfél évben társával már a latinra koncentrál.

A fiatalok nemcsak a parketten, hanem a magánéletben is egy párt alkotnak.

Decemberben az ifjúsági A országos bajnokságon győztek Békéscsabán, majd Párizsban a WDC U19-es világbajnokságon az előkelő 23. helyet sikerült elérniük a 97 párost számláló mezőnyben.

A WDSF szervezet ifjúsági latin világranglistáján jelenleg az 57. helyen állnak. Február közepén a Szigetszentmiklóson rendezett Magyar Bajnokságon aranyérmet nyertek, ezzel kvalifikálták magukat a rövidesen Szocsiban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra, valamint az év végén, decemberben, a Baltikumban sorra kerülő rigai világbajnokságra.

Az új magyar ifjúsági bajnokpáros, Novák István és Sebesi Daniella (középen)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában