labdarúgás

2018.08.16. 11:32

Andróczki Máté emlékére fociznak

Augusztus 20-án Kelebián egy Bács–Kiskun megyei U19-es válogatott–Csongrád megyei U19-es válogatott mérkőzéssel emlékeznek meg a tavaly augusztus 24-én elhunyt fiatal labdarúgóról, Andróczki Mátéról.

Vincze Miklós

A tragikus hirtelenséggel elhunyt, a Tompa, a Kelebia, a Soltvadkert és az Ásotthalom volt játékosának a búcsúztatóján a tavalyi évben jelen volt többek között Nógrádi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Csongrád megyei igazgatóságának a vezetője is, és ő javasolta, hogy 2018-tól kezdve minden évben rendezzenek meg egy emlékmérkőzést Andróczki Máté emlékére, amelyen a Bács-Kiskun és a Csongrád megyei U-19-es válogatott mérkőzik meg egymással. A javaslat minden érintett egyetértésével találkozott, és azt is eldöntötték, hogy a mérkőzésre minden évben Kelebián kerüljön sor. Mivel az évfordulóhoz igen közel esik augusztus 20-a, és mivel azon a napon – nemzeti ünnep lévén – bajnoki mérkőzéseket biztosan nem lehet rendezni, hiszen a nemzheti ünnepeket úgynevezett tiltott napnak minősítette a Magyar Labdarúgó szövetség, ez az ünnepnap minden évben alkalmas lehet arra, hogy ezt a mérkőzést azon a napon rendezzék meg. Az idén vívják meg első ízben a két megye találkozóját Andróczki Máté emlékére, és a rendezők egy vándorserleget is felajánlottak, amelyet minden évben a győztes vihet haza. Az ifjúsági, tehát a 2000. január elseje után született labdarúgókból felálló Bács-Kiskun megyei válogatottat Vanó Sándor, Schneider István és Molnár László állították össze, az idén adott bele játékost többek között a Kalocsa, a Bácsalmás, a Dusnok, az Érsekcsanád, a Nemesnádudvar, a Kecel, a Jánoshalma, Kiskunfélegyháza és a Kelebia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában