labdarúgás

2018.10.20. 10:49

Almáson vívják a dél rangadóját

Már csak három forduló van hátra a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idényéből, amelynek a 11. fordulóját játsszák le ezen a hétvégén a csapatok. Három rangadót is vívnak, szomszédvári rangadó a Kalocsa–Harta és a Kiskunhalas–Kecel, déli derbi a Bácsalmás–Jánoshalma összecsapás.

PN

Kunszállás SE–Bácsalmási PVSE

SZOMBAT 14.30

Kelebiai KNSK–Akasztó FC

V.: Rabi Zsolt (Maczelka Zoltán, Borbényi Miklós Bence).

Kószó László, a Kelebia edzője: – Nem szokásom sem fogadkozni, sem felelőtlenül ígérgetni, és szokásomhoz híven most sem teszem, annál is inkább, mert a jelenlegi helyzetünket egy régi, kedvelt sorozat címével tudom a legszemléletesebben jellemezni: Kórház a város szélén Kele­bián. Rengeteg problémával küszködünk, de az ősszel remekül teljesítő Akasztó ellen a rendelkezésre álló garnitúránk megpróbálja kihozni magából a maximumot.

FADDIKORR-Kiskunhalasi FC–Kecel FC

V.: Katona Balázs (Nagy Attila, Patyi Bettina).

Márton Zsolt, a Kiskunhalas edzője: – Ennek az összecsapásnak sajnos most nem a Kiskunhalas az esélyese, akármilyen nagy rangadó is. A tabellán elfoglalt hely mutatja a két csapat közötti jelenlegi különbséget. Ennek ellenére mindent megpróbálunk megtenni annak érdekében, hogy sikeresen vívjuk meg a mérkőzést. Vannak gondjaink, problémáink, sérültjeink, de ha hétvégére rendbe jönnek, akkor egy jó mérkőzést fogunk játszani a Kecellel. Bízom benne, hogy győztesként tudunk kijönni ebből a találkozóból.

Lajosmizsei VLC–Soltvadkerti TE

V.: Hagymási Attila (Katona György, Tóth István).

Árva Zsolt, a Lajosmizse játékosedzője: – A két csapatnak a táblázaton elfoglalt pozíciójából kiindulva két nagyjából hasonló képességű társaság fog ma délután összecsapni, ebből adódóan ez a mérkőzés háromesélyes. Talán mellettünk szól, hogy mi játszunk majd hazai pályán, tehát otthon érezhetjük magunkat. Ezúttal is legalább az egyik pont megtartása az alap célkitűzésünk. Bízom benne, hogy a kezdésig minél több játékosom bevethető lesz, de ahogy mondani szoktam, mindig az a legjobb tizenegy, amelyik a pályán van. Ezúttal is várjuk szurkolóinkat, szükségünk van rájuk, ráadásul érdekes, nyílt mérkőzésre van kilátás.

VASÁRNAP 14.30

Kalocsai FC–Harta SE

V.: Baráth Gábor (Juhász Andor, Slezák Márk).

Kohány Balázs, a Kalocsa edzője: – Nehéz összecsapásra számítok, hiszen a Kalocsa–Harta párosítás mindig rangadónak számít, bárhogyanis állnak a csapatok. Az elmúlt két évben nem is sikerült nyernünk a Harta ellen, tehát az utóbbi időben egyfajta mumusunk is lett. Ráadásul az idei Harta már nem az a Harta, amelyet az elmúlt években láttunk, ma már egy stabil középcsapattá vált. Magyarán nehéz mérkőzésre számítok, de mindenképpen a győzelem a célunk és a három pont megszerzése.

Kiskőrösi LC–Duna Aszfalt TVSE

V.: Fehérvári Patrik (Rácz Béla, Nasz Róbert).

Miskovicz Bálint, a Kiskőrös edzője: – Hazai pályán természetesen csak a három pont begyűjtése lehet a célunk. Szeretnénk, ha mindez jó játékkal is párosulna, és feledtetni tudnánk a legutóbbi fordulóban, Soltvadkerten nyújtott gyengébb játékunkat. Nincs eltiltottunk, és a két sérültünk, Nagy Attila és Rácz Dominik pályára léphet vasárnap, így a legerősebb keretből kerül majd ki a kezdő tizenegy.

Bácsalmási PVSE–Jánoshalmi FC

V.: Szeles Ádám (Lászlai Róbert, Bozóki Rajmund).

Schneider István, a Bácsalmás megbízott edzője: – A helyezésektől függetlenül a Jánoshalma ellen mindig presztízsmeccset játszunk. A szomszédvárak összecsapása azért is különleges, mert a játékosok jól ismerik egymást, így mindig van egészséges rivalizálás is a sportbarátok között. Szeretnénk már végre győztesen elhagyni a pályát, de eddig hiába voltunk egyenrangú ellenfelek, nem volt szerencsénk sem, pedig néha csak egy pici hiányzott a sikerhez. A sérülések miatt több helybeli fiatal is lehetőséget kap nálunk, de szerencsére évek óta stabil az utánpótlásunk, és bármikor támaszkodhatunk az ifistáinkra. Az eddigi eredmények miatt érezni némi önbizalomhiányt a játékosoknál, akiket megpróbálunk egyénileg is motiválni az összecsapásra. Bízunk benne, hogy mindez sikerül, és végre miénk lesz a három pont.

Horváth Mihály, a Jánoshalma elnöke: – A Bácsalmás elleni meccseink pikantériája, hogy nagyon sok játékosunk szerepelt korábban az ellenfélnél, így szinte mindenki ismer mindenkit. A kupameccsen mi nyertünk, de utána nehéz volt felvenni a heti kétmérkőzéses ritmust, így néha fásultabb volt a csapat, és olyan mérkőzéseket is elveszítettünk, ahol pontokat, de minimum pontszerzést reméltünk. Legutóbb a Kiskunfélegyháza ellen sem volt szerencsénk, ahol ugyan egy félidőt emberhátrányban játszottunk, de akár így is nyerhettünk volna, ha mondjuk a kapufáról befelé pattan a labda. Nyerni szeretnénk a hétvégi rangadón, és reméljük, hogy a sors visszaadja azt, amit eddig elvett tőlünk.

Szabadszállási SE–Kiskunfélegyházi HTK

V.: Tóth Róbert (Berger Tibor, Baranyai Dávid).

Pandur László, a Szabadszállás edzője: – A keretünk nagyjából rendben van, kellő felkészültséggel várjuk a hétvégi mérkőzést. Jól ismerjük az aktuális ellenfelünket, a Kiskunfélegyházát, tudjuk, hogy egy szervezett játékot játszó, igen rutinos védelemmel rendelkező csapatról van szó, amelynek a játékosai bizony ismerik a labdarúgás minden csínját-bínját. De készülünk ellenük, biztatónak érzem, hogy a Kalocsa ellen is partiban voltunk, sőt, 2–0-ra vezettünk is, igazából rajtunk múlott, hogy nem sikerült megnyerni a meccset, de abból a mérkőzésből azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az erős csapatokkal is fel tudjuk venni a versenyt. Egyetlen problémánk, hogy elég rövid a kispadunk. Reméljük, hogy gyorsasággal, sebességgel sikerül meglepni az ellenfelet. Természetesen győzni szeretnénk, de ez a mérkőzés háromesélyes.

A megye egyes góllövőlista élmezőnye

11 gólos: Némedi Norbert (Kiskunfélegyháza).

10 gólos: Salami Eugene (Kiskőrös).

9 gólos: Szabó Zsolt (Akasztó).

8 gólos: Bajnok Noel (Kecel), Koncz Miklós (KHTK).

7 gólos: Vuits Viktor (Kalocsa).

6 gólos: Amariutei Sorin (Kiskunhalas), Harnos Zoltán (Jánoshalma) István László (Duna Aszfalt TVSE).

5 gólos: Bányai Máté, Nagy Attila (Kiskőrös), Juhász Tamás (Akasztó), Kiss László (Lajosmizse), Princz Gilbert (Bácsalmás), Tesic Ervin (Kelebia), Várda Ákos (JFC).

4 gólos: Follárdt Zoltán (Kalocsa), Gavula Levente, Máruska Vitalij (Szabadszállás), Hernády Márk, Vuckovic Dániel (Bácsalmás), Nagy Előd, Patai Balázs (Kecel), Palla Lajos (Akasztó), Varga Milán (Harta).

A megye I. állása

1. KISKŐRÖS 10 8 1 1 26–15 25

2. AKASZTÓ 9 7 1 1 28–13 22

3. KHTK 10 6 3 1 35–19 21

4. KECEL 10 6 3 1 26–15 21

5. KALOCSA 9 4 4 1 18–12 16

6. JÁNOSHALMA 9 4 3 2 20–10 15

7. HARTA 10 4 2 4 19–25 14

8. SZABADSZÁLLÁS 10 3 3 4 20–28 12

9. TISZAKÉCSKE 9 3 1 5 19–26 10

10. KISKUNHALAS 10 2 4 4 11–13 10

11. SOLTVADKERT 10 2 1 7 11–24 7

12. LAJOSMIZSE 10 1 4 5 18–26 7

13. BÁCSALMÁS 10 0 4 6 18–27 4

14. KELEBIA 10 0 2 8 12–28 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában