úszás

2018.07.13. 12:02

A végső pillanatban dönt a bajai klasszis

A bajai Hosszú Katinka a végsőkig kivárhat, így akár a határidő előestéjén is eldöntheti, hogy melyik számban indul az augusztusi kontinensviadalon. Katinka jelenleg Los Angelesben készül az Eb-re.

PN

Hosszú Katinkát az eredményei feljogosítják, hogy az Eb-n induló válogatottban a 24. órában határozza meg a helyét

Forrás: AFP

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya öt versenyszámban benevezte Hosszú Katinkát az augusztusi, glasgow-i Európa-­bajnokságra.

„Tiszteletben tartjuk Katinkának azt a döntését, hogy a végsőkig kivár, így lehet, hogy csak a végső határidő előestéjén erősíti meg az előzetes nevezéseket” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a kapitány.

Hozzátette, nem elképzelhetetlen, hogy végül ötnél több, vagy éppen kevesebb számban indul a háromszoros olimpiai bajnok, de arról nem beszélt, melyik versenyszámokba nevezte be őt.

„Eddigi eredményei feljogosítják arra, hogy az Európa-­bajnokságon induló válogatottban a 24. órában határozza meg a maga helyét” – emelte ki Sós Csaba.

Menedzsmentjének tájékoztatása szerint az úszó Los Angelesben edz, segítőtársa akad, kiválasztott edzője viszont továbbra sincs, így várhatóan egyedül határoz majd arról, milyen számokban indul a skóciai kontinensbajnokságon. Döntenie legkésőbb július 24-ig kell.

Kiss Kinga, az Iron Corporation, egyben Hosszú Katinka sajtóképviselője hozzátette, az úszónő minden bizonnyal már meghozta a döntését, azaz tudja, milyen számokban érdemes indulnia, de a bejelentésére még várni kell.

Hosszú Katinkát az eredményei feljogosítják, hogy az Eb-n induló válogatottban a 24. órában határozza meg a helyét
Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában