kosárlabda

2018.06.14. 08:03

A KTE-nél megtalálták Pongó Máté utódját

A KTE-Duna Aszfalt élvonalbeli férficsapatánál megtalálták a klubtól távozó Pongó­ Máté utódját. Az irányító helyére az amerikai Juan’ya Green érkezik.

Borbély Károly

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője olyan játékost keresett, akit bele lehet építeni a csapat játékrendszerébe

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Az egyetemi­ éveiben előbb a Niagara (New York), majd a Hofstra­ (New York) játékosa volt. Két éve a ­görög élvonal­beli Kymis együttesében kezdte profi­ karrierjét, a legutóbbi szezonban pedig a finn ­Pyrinto ­csapatával jutott a rájátszásba. Ő Juan’ya Green, a KTE-Duna Aszfalt új irányítója. Az 1992-ben Pennsylvaniában született, 188 centiméter magas, 87 kilós játékossal egy évre szóló szerződést kötött a klub.

Forray Gábor, a kecskeméti együttes vezetőedzője pontos elképzelések alapján kereste azt a játékost, akit bele lehet illeszteni az évek óta működő játékszisztémába.

– Nekünk nem sztárjáté­kosra van szükségünk, hanem olyan irányítóra, aki passzol a csapatunkhoz – elemezte a döntést Green szerződtetése kapcsán Forray ­Gábor a klub honlapján. – Bennünket eddig sem a különös egyéni képességekkel rendelkező játékosok­ vittek előre, hanem a csapat közös teljesítménye. Green már nem fiatal, kezdő játékos, huszonhat éves, két éve van Európában, és ahogy láttam, mindig ugyanazt a játékot játszotta, ami nekünk is alap, ráadásul kiiskolázott a pick and roll-­játéka. Atlétikus, nem szégyelli a védőmunkát sem, és elsősorban a passzokat keresi, de ha kell, dobni is tud. Természetesen annak is utánakérdeztünk, hogy milyen személyiségű ember. Sok és sokféle információt­ ­begyűjtöttünk, ezek elemzése után döntöttünk a leigazolása ­mellett.

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője olyan játékost keresett, akit bele lehet építeni a csapat játékrendszerébe
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A KTE profi játékoskeretében még egy posztra érkezhet kosárlabdázó, a csapat szinte teljesen kész.

A keret:

Wittmann Krisztián­, Juan’ya Green, ­Molnár Dániel, Mészáros Máté­, Marko Djeraszimovics, Karahodzsics ­Kemal, Molnár Márton, Rastko Dramicsanin, Kucsera Dániel, Orgona Gergő­.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában