Labdarúgás

2018.09.17. 13:00

A Kecel nyerte a dobogósok rangadóját, és az élre állt

A megyei labdarúgó első osztályú bajnokság 6. fordulójában a forduló előtt a 3. helyen álló Kecel a Kiskőrös mögött azonos pontszámmal második Akasztót fogadta.

Vincze Miklós

Mindkét oldalon voltak hiányzók, a hazaiaknál Brindza, a vendégeknél viszont Bánszki, Turancsik és Csoba sem állt Szrenkó István rendelkezésére. A találkozó meddő hazai fölénnyel indult, ám a 10. percben egy vendégszabadrúgás után Juhász a felső lécét találta el. Negyedórára rá megfogyatkoztak a vendégek. Történt ugyanis, hogy Palla szabálytalankodott Pataival szemben. Ez a szabálytalanság még sárga sem lett volna, utána viszont Kósa nekiment Patainak, és a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. A 34. percben megszerezte a Kecel a vezetést, Vata passza után Nébl Martin lőtte ki a jobb felsőt, 1–0. A 45. percben a hazaiak végeztek el szabadrúgást, Bajnok Horváth Ákos elé bólintott, akinek lövésébe Megyes vetődött bele és szögletre mentett.

A második játékrészben is záporoztak a hazai helyzetek, de a ziccereket rendre elrontották a hazaiak. A 48. percben Bajnok passzolt Nébl-höz, ő Nagy Elődöt hozta nagy ziccerbe, Nagy azonban öt méterről csúnyán fölé lőtt. Az 54. percben Nébl szabadrúgása után Nagy Előd a felső lécre bólintott. Ezután egyre több hiba csúszott a haziak játékába, ugyanis a vendégek egyre gyakrabban jutottak el a hazai kapuig. A 83. percben majdnem meg is szerezték az egyenlítő találatot, Juhász lövését azonban Eifert bravúrral szögletre hárította. A szögletet követően szintén Juhász fejelt centikkel mellé. A találkozó végén Bajnok lőtt hajszállal mellé, majd Nagy Előd lövését védte bravúrral Németh Zsolt.

Harcos, küzdelmes mérkőzésen megérdemelten győzött a Kecel, de a jelentős szurkolótáborral megtámogatott Akasztó is derekasan küzdött.

Kecel FC–Akasztó FC 1–0 (1–0)

Kecel, 350 néző. Vezette: Polyák Attila (Katona György, Tóth István).

Kecel: Eifert –Horváth Á., Nagy G., Vata, Patai, Nagy E., Bajnok, Doszpod, Sendula J., Herczeg P. (Herczeg R., 68.), Nébl. Edző: Kis Péter.

Akasztó: Németh – Rákóczi, Megyes, Tratter, Kerekes (Fésüs, 89.), Lázár (Kudron, 64.), Juhász, Biber (Nagy F., 84.), Palla, Szabó Zs., Kósa. Edző: Szrenkó István.

Gól: Nébl (34.).

Sárga lap: Bajnok (23.), Herczeg P. (38.), Vata (41.), illetve Tratter (17.), Palla (29.), Lázár (60.). Kiállítva: Kósa (25.).

Ifi: 5–2

Kis Péter: – Küzdelmes mérkőzésen nyertünk, úgy érzem, hogy nem érdemtelenül. Mi futballoztunk, nekünk voltak lehetőségeink, de a ziccereinket elhibáztuk, ezért lett ilyen szoros a vége, de úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – A 24. percben elveszítettük a legképzettebb játékosunkat, ezzel emberelőnyt adtunk a Kecelnek. Végig egyenrangú ellenfelek voltunk, győzelemre játszottunk, az utolsó tíz percben nyomtunk is, de ma nem bírtunk gólt lőni. A szurkolóinknak köszönjük a biztatást és azt is, hogy elkísértek minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában