labdarúgás

2018.10.22. 10:14

A Halas nyerte a rangadót

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 11. fordulójában Kiskunhalason szomszédvári derbit vívtak, hiszen az ősszel remekül szereplő Kecel volt a vendég. Küzdelmes meccsen a hazaiak begyűjtötték a három pontot.

Vincze Miklós

A mérkőzést nemcsak a földrajzi közelség tette pikánssá, hanem az is, hogy Kecelben több, korábban a Kiskunhalasban szereplő labdarúgó is játszik, no meg a keceli edző szintén kiskunhalasi kötődése.

Keményen bekezdtek a csapatok, érezhető volt, hogy mindkét gárda nyerni akar. A 14. percben Simon révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, 1–0. Ezt követően átvette az irányítást a Kecel, sikerült is helyzeteket kialakítania, ezeket azonban rendre elhibázták.

A második félidő is vendég nyomást hozott, gólt azonban a hazai gárda szerzett, Mihalkó Eifertről kipattanó lövését követően Gyenizse talált a hálóba, 2–0. Vata Zalán ugyan visszahozta a reményt, 2–1, Sorin azonban a 88. percben végképp eldöntötte a három pont sorsát, 3–1.

Márton Zsolt, a Kiskunhalas edzője: – Nagyon fegyelmezett Kecellel találtuk magunkat szembe. Fegyelmezett, taktikus játékkal itthon tudtuk tartani a három pontot. Igaz, az első félidőben volt egy kis szerencsénk is, mert az ellenfelünk játékosa kétszer is csak a kapusunkkal állt szembe. Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak.

Kis Péter, a Kecel mestere: – A Kiskunhalas túlságosan feltüzelte magát erre a mérkőzésre. Ezzel a rúgd előre, fuss utána játékukkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Szenvedtünk végig a találkozón, megvoltak a helyzeteink is, de csak egyszer sikerült betalálnunk. Három potya gólt kaptunk, ezért lett ez az eredmény.

FADDIKORR-Kiskunhalasi FC–Kecel FC 3–1 (1–0)

Kiskunhalas, 250 néző, vezette: Katona Balázs (Nagy Attila, Patyi Bettina)

Kiskunhalas: Csehó-Kovács – Nna nna, Gillich, Amariutei, Mihalkó (Földes 89.), Ropos, Gyenizse (Bleszák 89.), Tandari, Peic, Csáki, Ács. Edző: Márton Zsolt.

Kecel: Eifert – Horváth Á., Nagy G., Vata, Patai, Sendula P. (Herczeg R. 64.), Bajnok, Urlauber, Brindza, Sendula J., Nébl (Doszpod 71.). Edző: Kis Péter.

Gól: Amariute 14., 88., Gyenizse 69., illetve Vata 78.

Sárga: Gyenizse 18., Csáki 61., Ács 92., illetve Engler 61., Horváth Á., 89.

Ifi: 6–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában