kézilabda

2018.10.20. 10:53

A fiatalok nyerték a városi derbit

Péntek este az Euroscale Kecskemét I. és az Euroscale Kecskemét II. csapott össze a férfi kézilabda megyei bajnokságban. Generációk csatája is volt az a derbi, amelynek a rangját csak emelte, hogy a bajnokságban az egy klubból kiállított két csapat – az Euroscale I.-ben a 25 alattiak, az Euroscale II.-ben a 25 felettiek vitézkednek – a forduló előtt az első négyben volt a tabellán.

Vincze Miklós

Óriási lendülettel kezdtek a fiatalok, Haraszti vezérletével az első tíz percben esett viszonylag kevés gólból jóval többet szereztek, így a 10. percben már 4–1 állt az eredményjelzőn. Amikor a 16. percben 7–2 volt az állás, félő volt, hogy a mérkőzés idejekorán unalomba fulladt. Ekkor lassan elkezdték ledolgozni a hátrányukat a kékben játszó idősebbek. Lassú, szívós munkával jöttek föl, és a hátrányukat a félidőre sikerült két gólra ledolgozniuk (12–10).

A második játékrészben sem hagyták a zöldben száguldozó fiatalokat meglépni, iszonyatos küzdelmet folytattak az egyenlítésért, ami végül a 49. percben jött össze, Csendőr találatával lett 22–22. 24–24-ás állást követően az Euroscale egy produkált egy remek másfél percet, amelyben kapott gól nélkül hármat szerzett, így az 55. perc elején, 27–24-es állásnál eldőlni látszott a találkozó. El is dőlt, a fiatalok a mérkőzés végéig megőrizték három gólos előnyüket a jó színvonalú, küzdelmes, izgalmas mérkőzésen.

Euroscale Kecskemét I.–Euroscale Kecskemét II. 29–26 (12–10)

Kecskemét, 80 néző, vezette: Horváth, Simó.

Euroscale I.: Lajos – Jantner 1, Czeglédi 4, Mészáros 4, Balogh 1, Haraszti 10 ֪ Kelemen 1. Cserék: Nyakocza 3, Szilágyi 5. Edző: Móra Ferenc.

Euroscale II.: Dolgoborov R. – Tarjányi T. 4, Szél 1, Tarjányi A. 2, Horváth, Papp 6, Pácsa. Cserék: Berkes 1, Csendőr 2, Dolgoborov A. 3, Jordán 6, Nagy R. 1, Tarjányi T. Megbízott edző: Csendőr Gábor

Kiállítások: 12 illetve 8 perc.

Hétméteresek: 1/1 illetve 4/4.

Móra Ferenc, az Euroscale I. edzője: – Az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen én mind a két csapatot edzem. Remek küzdelem volt, ezt vártam mind a két csapattól, mindkét fél nyílt sisakkal harcolt az elejétől a végéig. Örülök, hogy így alakult a mérkőzés, győzhetett volna az idősebb gárda is, a fiataloké a jövő, ez nyilvánvaló, de egyébként is imádok ezzel a csapattal dolgozni, hogy főleg egy ilyen sportszerű, élvezetes mérkőzésen diadalmaskodunk, amely szerintem megütötte az NB II. színvonalát.

Csendőr Gábor, az Euroscale II. megbízott trénere: – Rengeteg technikai hibával játszottunk. Először is gratulálok a fiataloknak, mert remekül küzdöttek, pedig rengeteg sérültük és hiányzójuk volt. Mi meg érthetetlen módon rendre hagytuk ki a ziccereket, a kulcspillanatokban nem tudtunk továbblépni. A végén 24–24-nél ha egy kicsivel jobban tudunk összpontosítani, türelmesebbek vagyunk, akkor ezt a mecset hozhattuk volna. Így sajnos vereség lett a vége. Nem baj, nem búsulunk tovább, lesz még forduló bőven.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában