Baon podcast

2024.06.10. 06:50

A Széktói centerpályája egyre látványosabban újul meg – podcast

Május 21-én kezdődött el egy rég várt beruházás a kecskeméti Széktói Stadionban, hiszen elindult a centerpálya teljes cseréje és felújítása. A Széktói Stadionban zajló munka jelenlegi állapotáról és a tervezett menetrendről dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője adott helyzetjelentést.

Nyitray András

2023. augusztus 23-án született meg az a labdarúgó szövetségi határozat, mely lehetővé teszi a pályatest átépítését és korszerűsítését. 

Dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője
Forrás: Rádió 1 Gong

Az ehhez szükséges önrész biztosításáról a kecskeméti közgyűlés még tavaly decemberben döntött, ezzel a döntéssel a 2024-es költségvetés céljai között, mintegy 300 millió forintos forrást biztosított a Széktói Stadion fejlesztésére. A projekt a tao-program keretein belül valósulhat meg, ez egyben azt jelenti, hogy a forrás 70 százaléka a társasági adójukat biztosító cégek segítségével kerül összegyűjtésre, míg az önkormányzat az ezen felüli költségeket, kiemelten a 30 százalékos önrészt biztosítja. 

A Széktói Stadion jelenleg még így áll
Fotó: KTE

A KTE ügyvezetője elmondta, minden a terveknek megfelelően halad, nem csak a fű lecserélése történik meg, hanem egy komolyabb rétegrend kialakítása is. Meg kell csinálni a vízelvezetést, teljesen új öntözőrendszer épül, kialakítják a pályafűtést, tehát nem csak a felszínt érinti a munka. Ezáltal lesz egy olyan pálya, ami a modern kor igényeinek felel meg. A pálya helye a lelátókhoz viszonyítva megmarad, egy méterrel tolják el tulajdonképpen hosszában, hogy a felező valóban a játékoskijáróval szemben legyen. 

A tervek szerint a rajtra már készen áll az új pálya arra is, hogy mérkőzést rendezzenek rajta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában