Labdarúgás

2024.06.13. 07:00

A jövő még képlékeny a bajnok Tiszakécskei LC II. csapata számára

Remek évet tudhat maga mögött a Tiszakécskei LC II. vármegyei első osztályú labdarúgócsapata. A 2016/2017-es veretlen bajnoki év után ismét megnyerték a vármegyei első osztályú bajnokságot.

Szentirmay Tamás

A második forduló után még az utolsó helyen álltak a tabellán. Minden bizonnyal akkor még senki sem gondolta azt, hogy az utolsóból lesz az első, pedig így történt. A csapat olyan sorozatot hajtott végre, hogy a 13. forduló után, az elmúlt év november 11-e óta veretlen maradt, és mindössze csak négy döntetlent játszott, a többi találkozóját pedig megnyerte. Az utolsó előtti fordulóban még a második helyen álltak, és nem csak rajtuk múlott, hanem a Kunbaján is, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. Nyolcvankilenc találattal a legtöbb gólt lőtték, harminckettőt kaptak, és ötvenkilenc pontot gyűjtöttek. A bajnokság befejezése után Bagi Gábor technikai vezetővel beszélgettünk. 

Az idényzáró kiskőrösi bajnoki után volt oka ünneplésre a Tiszakécskei LC II. bőséges keretének, hiszen megnyerték a bajnokságot
Fotó: Szentirmay Tamás

– Már az elmúlt évben is a dobogó közelében végeztünk, és most is az volt a célkitűzés, hogy próbáljunk ott lenni az első hatban, hétben. Volt egy olyan időszak, amikor a tapasztaltabb játékosoknál nem volt biztos az, hogy hogyan folytatják, a fiatalokról pedig nem tudtuk, hogy mi lesz a sorsuk. Minden valószínűség szerint ennek a következménye volt az az érzés, hogy nem biztos, hogy sokáig kell ezt erőltetni. Akkor hét ponttal álltunk az utolsó helyen, volt huszonegy rúgott és huszonhárom kapott gólunk. Kikaptunk a Kunbajától, a Kalocsától és Akasztón sem úgy sikerült a mérkőzés, ahogyan szerettük volna. A vízválasztó az volt, amikor hazai pályán a Kiskunfélegyházát 7–1 arányban megvertük. Azelőtt nem tudtunk rendesen edzeni. Azokkal a csapatokkal, akikkel játszottunk volna, a kupában szerepeltek ezért el kellett halasztani mérkőzéseket, és szünnaposok is voltunk, így több héten át nem játszottunk. Akkor átbeszéltük a helyzetünket, hogy vagy csináljuk normálisan, vagy lesz, ami lesz. Szerencsére az a döntés született, hogy kezdjünk hozzá, és vágjunk bele. Onnantól jött a felzárkózásunk. 

Bagi Gábor elmondta még, hogy nagyon jó volt az edzéslátogatottságuk. A védekezést rendbe tudták tenni. Ennek eredményeként tizenkilenc mérkőzésen mindössze hat gólt kaptak. Ebben olyan mérkőzések is benne voltak, mint a Jánoshalma, Kunbaja elleni, valamint a Soltvadkert és a Kiskunfélegyháza elleni két alkalom is, ami nagy teljesítmény. Az is nagy szerepet játszott a tavaszi kiváló menetelésben, hogy volt egy viszonylag állandó kezdő tizenegy. Sérülések, eltiltások nem hátráltatták őket, és az NB II.-es csapatból is csak néhány alkalommal játszottak vissza játékosok. 

– Ha megnéznénk azt, hogy milyen költségvetésből és mennyi pénzből hoztuk ki ezt a bajnoki idényt, akkor sokan megdöbbennének. Az tény és való, hogy nekünk van egy tökéletes komplexumunk, ahol olyanok a körülmények, hogy bármilyen időben öröm edzeni. Ha esik az eső, akkor bemegyünk a csarnokba, ha a hó esik, akkor a műfüves pályán gyakorlunk, ami óriási előny. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az a folyamat, amit évekkel ezelőtt elkezdtünk, hogy megpróbáljuk a fiatalokat beépíteni, az működött. Érdemes kiemelni a Lovas testvéreket, vagy Klemenc Márkot, akik nagyon jól beilleszkedtek. Azt is meg lehet nézni, hogy az elmúlt évben Káli Tibi tizenkilenc góllal lett gólkirály, most huszonötöt rúgott, ami nem volt elegendő a gólkirályi címhez. Mellette Lovas Zsombor tizenhárom alkalommal talált be az ellenfeleink hálójába. Rajtuk kívül Szabó Dávid, István László, Oláh Máté, Tóth Kristóf, Lovas Andor is gólokkal járultak hozzá az eredményünkhöz. Jól megtaláltuk mindenkinek a helyét. Ennek volt a hozadéka az, hogy Lovas Zsombor előre került, Lovas Andor meg vissza, védekezőbe. Pont fordítva játszottak, mint korábban. 

Az, hogy mi lesz a következő bajnokságban, még nem tudta megmondani Bagi Gábor. Ami biztos, hogy jó néhányan az NB III.-as csapattal fognak majd edzeni. De, hogy lesznek-e visszajátszók, azt nem lehet tudni, mint ahogyan azt sem, hogy az idősebb játékosok közül ki lesz az, aki azt mondja, hogy befejezi. Tisztában vannak azzal, hogy amit most elértek, az egy rendkívüli eredmény, és nem biztos, hogy ugyanilyen lesz a folytatás. És nem valószínű, hogy meg tudják ismételni azt, mint amit a Kiskunfélegyháza, hogy éveken keresztül megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot. Ugyanúgy tényezők szeretnének lenni, de az is lehet, hogy ugyanezzel a csapattal jövőre meg tudják nyerni ismét a bajnokságot. Ezt majd a jövő fogja eldönteni 

– Náluk ez nagyon képlékeny, mert nagyon nehéz úgy csapatot hirdetni, pályára lépni, hogy azt sem tudjuk még csütörtökön, hogy a magasabb osztályból ki fog majd lejátszani, vagy a többi játékos találkozott-e már vele a pályán. Ez egy nagyon nehéz feladat, mert sokkal jobb olyan játékosokkal pályára lépni, akikkel edzéseken is gyakorolni szoktál. Egy amatőr csapatnál két dolog nagyon fontos: az edzéslátogatottság és az, hogy tudunk-e egy irányba húzni. Most tudtunk, hangsúlyozta Bagi Gábor. 
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában