Kerékpár

2023.06.08. 16:52

Kecskeméti kerékpáros sikerek idehaza és külföldön

Az elmúlt hétvégén két helyszínen is rajtszámot tűztek a kecskeméti MBH Bank Cycling Team fiatal kerékpárosai, és mind a két versenyen jól szerepeltek.

Szentirmay Tamás

Balogh Zsombor fehérben

Fotó: MBH Bank Cycling Team

Az U17 -es sportolók a Tour de Mátrán brillíroztak. Péter-Lichtenberger Ábris és Erdős Dániel végig a mezőny, majd a szökés elején helyezkedve kettős sikert arattak a Kékesen elhelyezett célvonalon áthaladva. A szép csapatmunkának köszönhetően Árbis megnyerte a kategóriáját, míg Dániel második helyezett lett. Ez nagyon jó előjel a közelgő országos bajnokság előtt.

Lischtenberge Ábris megnyerte a kategóriáját, míg Erdős Dániel a második helyezett lett
Fotó: MBH Bank Cycling Team 

A csapat többi tagjai, a három szakaszos, szlovákiai Trnava Tour-on indultak. A Nagyszombat környékén megrendezett nemzetközi versenyen cseh, osztrák, szlovák és magyar kerékpáros csapatok vettek részt. Az első szakasz, egy trükkös időfutam volt, ahol legjobban Balogh Zsombor és Szöllőssy Ádám szerepelt. Ennek köszönhetően, Balogh Zsombor magára ölthette a legjobb fiatalnak járó fehér trikót.

A régió legerősebb utánpótlás csapata, a Dukla Praha, ugyan a második szakaszon „levette” a trikót, az MBH Bank fiatal kerékpárosáról, de a harmadik szakasz után is csak Balogh és Szöllőssy tudott beférkőzni a cseh kerékpárosok közé. Az U19-es verseny összetett végeredményében Balogh a 3., míg Szöllőssy az 5. helyet szerezte meg. Ráadásul a harmadik szakasz mezőnybefutóján Szöllőssy az abszolút 4. helyen ért célba, több ismert sprintert megelőzve. Az MBH Bank Cycling Team csapat, a több mint harminc induló egyesület közül az 5. lett összesítésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában