Labdarúgás

2023.06.04. 09:51

Éremesélyt ért a Benének a fülöpjakabi győzelem – galériával

Az utolsó előtti helyen álló Fülöpjakab a szívós tavaszi hajrával az éremesély közelébe került, a 3. helyen álló Ladánybenét fogadta a vármegyei harmadosztályú bajokság Északi csoportjában, az utolsó előtti fordulóban. A mérkőzésen ha a vártnál nehezebben is, de a beneiek igazolták a papírformát.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

A Fülöpjakab a zárófordulóban szabadnapos, nekik tehát az utolsó mérkőzésük volt a Ladánybene elleni a 2022/23-as bajnokságban. Bakró Tibor, az egyesület elnöke előzetesen elmondta, hogy mivel az előző körben is egy, az éremért hajrázó csapattal, a Szabadszállással találkoztak, és igen kiadós vereséget szenvedtek tőlük, aligha a Ladánybene elleni mérkőzés az, amelyen a Fülöpke meglepetést tudna okozni. Ehhez képest egy igen szoros első félidőt tudtak vívni az esélyesebb vendégekkel, akik a szélvészgyors Spiegelberger Tamás és az elnyűhetetlen Lantos Henrik révén kétgólos vezetésre tettek szert az első játékrész derekán, a hazai Oroszi Gábor góljának köszönhetően azonban 1–2 lett a félidei eredmény.

A folytatásban újra Lantos köszönt be, Kanizsai Manó pedig 1–4-re alakította a találkozó állását. A hajrában azonban egészen elfogadhatóvá tették a vereséget a hazaiak. Előbb Dinnyés Máté alakította egy szögletet követően 2–4-re az állást, majd a rendes játékidő utolsó percében Mizsei Adrián állította be büntetőből a 3–4-es végeredményt.

Ez volt az az eredmény, amellyel mind a két csapat tulajdonképpen elégedett lehetett. a Fülöpjakabiak abban a tudatban zárhatták az évet, hogy sikerült szoros eredményt elérniük az egyik élcsapat ellen, a Ladánybene pedig teljesítette az alapvető célját: megszerezte a létfontosságú három pontot. Ennek köszönhetően az utolsó fordulóban, hazai pályán ki-ki mérkőzést vívhatnak a Szabadszállással a bronz- vagy az ezüstéremért. Hogy melyikért, az a ma délutáni, Kerekegyháza II.–Helvécia mérkőzés eredményén is fog múlni. Jelen pillanatban a Ladánybene a 2. 55 ponttal, őket követi a Szabadszállás szintén 55 ponttal, a Helvécia pedig a 4., 54 egységgel. Ha a Helvécia el tudja hozni mind a három pontot Kerekegyházáról, akkor ők várják a legelőnyösebb helyzetből a zárófordulót.

–A kötelező három pont megszerzésének a reményében utaztunk Fülöpjakabra – értékelt a mérkőzést követően Koller Dávid, a Ladánybene elnöke, egyúttal játékosa. – Sok gólos mérkőzésre számítottunk a kisméretű pálya miatt, mely mindig tartogat meglepetéseket. 2–0-s vezetésünk után a hazaiak hamar zárkóztak, és mondhatni megérkeztek a meccsbe, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, gólt azonban nem sikerült szerezniük. A második játékrészben aztán rákapcsoltunk, azzal a szándékkal, hogy eldöntsük ezt a mérkőzést, amely a félidő derekán sikerült is. Fontos három pontot szereztünk a becsülettel küzdő hazaiak ellen.

Fülöpjakab SE–Ladánybenei LC 3–4 (1–2)

Fülöpjakab, vezette: Barta Viktória (Aladics Tamás, Tamaskó Attila)

Fülöpjakab: Görög (Bodor 80.) – Vizi (Borbély 84.), Mihók (Baráth 65.), Dinnyés B., Dinnyés M., Vakulya, Oroszi (Gilion 58.), Szabó P. (Kun 58.), Marton, Mizsei, Hájas.

Ladánybene: Dóra – Berta (Faragó Á. 88.), Kanizsai (Faragó M. 69.), Koller A., Koller D., Szlávik (Csikós 46.), Tóth Z., Spiegelberger, Lantos, Fodor, Győrfi.

Gól: Oroszi a 25., Dinnyés M. a 74., Mizsei a 90., illetve Spiegelberger a 15., Lantos a 23., az 58., Kanizsai a 63. percben.

Sárga lap: Mizsei 39., Vakulya 47., Marton 83. illetve Koller A. 66. perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában