Kézilabda

2023.05.18. 07:00

Győzelemmel zárná a bajnoki évet a KTE-Piroska Szörp

Az év elején merészet húzott a kecskeméti férfi kézilabdacsapat, hiszen fiatal, zömmel kecskeméti kötődésű játékosból alakította ki keretét, aminek az volt a kockázata, hogy a csikócsapat nem tud megkapaszkodni az NB I/B-ben. Tóth Norbert legénysége azonban remek hajrával jövőre is biztosította tagságát az NB I/B-ben, ám a munka még nem ért véget. Az utolsó körben Ajkára látogatnak a hírös városiak.

Nyitray András

Utolsó meccsére készül a KTE

Fotó: BUS CSABA

A tabellán a Kecskemét ugyan előkelőbb helyen áll (11.), mint soros ellenfele (13.), az erőviszonyok kiegyenlítettek, sőt, a Veszprém vármegyei alakulat decemberben, hazai pályán két góllal legyőzte a hírös városiakat (35-37). Az elmúlt fordulóban kiderült, hogy az Ajka is kivívta a bennmaradást, így mindkét alakulat különösebb tét nélkül (a KTE legfeljebb a jobb helyezés elérése miatt), felszabadultan kézilabdázhat a pénteki rangadón. A házigazdák 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 18 vereséggel, a Kecskemét 10 diadallal, 3 döntetlennel és 16 vereséggel várja az összecsapást.

– Elérkezett a várva-várt utolsó forduló. Úgy terveztem, hogy mire ehhez a találkozóhoz érünk, a lényegi kérdések eldőlnek 

– így is lett; célunkat, az áhított bennmaradást már korábban teljesítettük, szerintem kevesen fogadtak volna erre a szezon elején. A meccs azonban nem tétnélküli, hiszen helyezés tekintetében léphetünk előrébb, bár ez nem csak rajtunk múlik. Noha a Vecsés elleni találkozón maradt bennem némi hiányérzet, ezúttal is lehetőséget kapnak azok a fiatalok, akik eddig kevesebbet játszottak, remélem meghálálják a bizalmat. Felszabadult kézilabdát szeretnék látni, és szeretnénk szépen zárni a szezont – mondta Tóth Norbert, a Kecskemét vezetőedzője. 

KK Ajka – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 29. forduló

2023. május 19. péntek, 18:00

Ajka, Városi Sportcentrum
Vezeti: Paska, Vastag

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában