Labdarúgás

2023.05.30. 18:09

Bács-Kiskun a partvonalon, elkészítették az NB III.-as osztályozók sorsolását

Tizennyolc csapat lép pályára a hétvégén az NB III.-as tagságért esedékes osztályozó keretében június első hétvégéjén, a kilenc párharc első mérkőzésén. Csak két vármegyéből, Bács-Kiskunból és Somogyból nem lesz induló.

Vincze Miklós

Utoljára 2021-ben vívott Bács-Kiskun vármegyei csapat osztályozót, a Jánoshalma játszott két emlékezetes mérkőzést

Fotó: Pozsgai Ákos

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden elkészítették az NB III.-as osztályozók sorsolását. Az NB III.-as tagságért a megyei bajnokságok első helyezettjei, illetve – az új kiírás szerint – amennyiben a bajnok nem indul, a második, ha ők sem, akkor a harmadik helyezettjei vívhatnak osztályozót, így ideális esetben húsz csapat (a tizenkilenc vármegye és a fővárosi sportszervezet erre jogosult egyesülete) vív meg tíz párosításban a harmadosztályú tagságért. Két vármegyéből, Bács-Kiskunból és Somogyból már biztosan nem lesz az NB III.-ba feljutó klub, miután ebből a két vármegyéből nem volt jelentkező. (A Kiskunfélegyháza nem óhajtott élni a jogával, a Bácsalmásnak pedig, amely az NB III.-as licencet a bajnok Kiskunfélegyházához hasonlóan megkapta, végül nem sikerült befutnia a vármegyei bajnokságban a harmadik helyre, ami a licenc mellett a másik feltétele az osztályváltásnak.) 

A párosítások:

Orosházi MTK ULE 1913 (Békés)–Szombathelyi Haladás (Vas)

Pápa Perutz FC (Veszprém)–Gyöngyösi AK (Heves)

Rákospalotai EAC (Budapest)–Kállósemjén SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg)

Semjénháza SE (Zala)–FC Dunaföldvár (Tolna)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. (Csongrád-Csanád)–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (Fejér)

Mohácsi TE 1888 (Baranya)–Dunaharaszti MTK (Pest)

Salgótarjáni BTC (Nógrád)–Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom)

Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar)–Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén)

Miután a lehetségesnlé kevesebben jelentkeztek az osztályozóra, rájátszás nélkül feljutott az NB III-ba a Martfűi LSE (Jász-Nagykun-Szolnok) és Caola SC Sopron (Győr-Moson-Sopron). 

Bács-Kiskun megyéből legutóbb a Jánoshalmi FC vívott meg osztályozót, a 2020/21-es bajnokságban. A párharcot sikerrel vívták meg, a harmadosztályban azonban végül nem indultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában